Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.05.2017 10:50

Zajtra sa začína 28. snem Združenia miest a obcí Slovenska


Ilustračná snímka: pohľad na predsednícky stôl počas vystúpenia premiéra R. Fica na vlaňajšom 27. sneme ZMOS. Snímka: (red)


Po 28-krát sa zídu starostovia a primátori na rokovaní najvyššieho orgánu Združenia miest a obcí Slovenska. Aj tohtoročný snem bude sprevádzať účasť najvyšších ústavných činiteľov, poslancov parlamentu, ministrov, ale aj vysokých štátnych úradníkov a hostí zo zahraničia.


„Združenie miest a obcí Slovenska je najväčšia reprezentatívna organizácia miest a obcí na Slovensku a dovolím si tvrdiť, že aj v Európe. Naším členom je takmer 96 % samospráv. Aj to dokazuje, že rokovanie bude o všetkých miestnych samosprávach a ich obyvateľoch,“ konštatuje predseda ZMOS Michal Sýkora. Podľa jeho slov pravidelná účasť najvyšších ústavných činiteľov a ďalších predstaviteľov ústredných orgánov štátnej správy, sociálnych partnerov zo zamestnávateľskej sféry, odborov a záujmových organizácií dokazuje, že ZMOS je právom vnímaný ako silný a zodpovedný subjekt.

Po vystúpení najvyšších ústavných činiteľov a zahraničných hostí bude nasledovať pracovná časť snemu, kde sa delegáti budú venovať aktuálnej situácii, problémom miestnej územnej samosprávy a schváleniu priorít Združenia miest a obcí Slovenska na nasledujúce obdobie. Druhý rokovací deň bude pokračovať diskusiou delegátov a schválením uznesenia 28. snemu.

Záver prvého dňa rokovania bude tradične venovaný kultúrnemu programu. Sprievodnými podujatiami bude vyhlásenie výsledkov súťaže „Oskar bez bariér 2016,“ ktorá sa koná pod záštitou ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR a tiež vyhlásenie ocenenia v rámci „Komunít priateľských deťom a mladým ľuďom.“

„Snem aj sprievodné podujatia budú vysielané na internete prostredníctvom technického riešenia na webovej stránke ZMOS. Takto chceme priblížiť pracovný snem a kultúrne podujatia kolegyniam a kolegom, ktorí sa nemôžu snemu zúčastniť, ale aj pracovníkom, ktorí pôsobia v samospráve a rovnako širokej verejnosti, “ približuje zámer živého vysielania Michal Sýkora.

Snem Združenia miest a obcí Slovenska sa uskutoční 17. a 18. mája 2017 v bratislavskej Inchebe.

Autor: Michal KALIŇÁK, hovorca ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2016
Snem ZMO Spiša pracovne aj slávnostne
V Rudňanoch stretli členovia ZMOS Spiša na svojom regionálnom sneme. Delegáti a hostia blahoželali starostovi obce Rudňany Miroslavovi Blišťanovi, ktorý oslávil nádherné 80. narodeniny.
viac
18.05.2017
Prvý deň rokovania 28. snemu ZMOS
V bratislavskej Inchebe sa v stredu 17. mája popoludní začalo rokovanie 28. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Ústredné heslo rokovania tentoraz znie: Obhajujeme decentralizáciu, podporujeme modernizáciu.
viac
18.05.2017
Druhý deň rokovania 28. snemu ZMOS
Druhý deň rokovania 28. snemu 18. mája otvoril podpredseda ZMOS a predseda Komory obcí, starosta Santovky Ľubomír Lörincz. Zo zdravotných dôvodov v úvodnej časti rokovania nebol prítomný predseda ZMOS Michal Sýkora.
viac
09.08.2017
Obecné noviny o 28. sneme ZMOS
Na základe viacerých požiadaviek sme pre tých, ktorí chcú vystúpeniam a diskusii na 28. sneme ZMOS venovať zvýšenú pozornosť alebo si ich archivovať, pripravili nasledovnú ponuku: Snemové čísla Obecných novín – od čísla 21- 22/2017 po číslo 31- 32/2017.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %