Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.02.2018 02:31

Základná škola získala na podporu inkluzívneho vzdelávania dotáciu 88-tis. eur


Ilustračná snímka. Základná škola Milana R. Štefánika v Spišskej Belej.


Základná škola Milana R. Štefánika v Spišskej Belej v okrese Kežmarok sa zapojí do projektu na podporu inkluzívneho vzdelávania svojich žiakov. Celkové oprávnené výdavky na realizáciu aktivít projektu predstavujú 93-tis. eur.


Škola uspela so svojou žiadosťou o nenávratný finančný príspevok a získala dotáciu vo výške viac ako 88.000 eur, zároveň sa na projekte bude spolupodieľať sumou 4671 eur. Informovala o tom Alexandra Olekšáková z Mestského úradu v Spišskej Belej.       

Projekt potrvá tri roky do 31. 1. 2021. Mesto prijalo od začiatku februára troch asistentov učiteľa, ktorých úlohou je pomôcť zvýšiť úroveň vzdelávania začlenených žiakov. Škola bude môcť pomôcť svojim žiakom, ktorí majú špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby, lepšie napredovať.       

"Za úlohu si dala pomôcť týmto žiakom byť úspešnejšími, zvládať učivo, aktívne sa podieľať na vyučovacom procese, cítiť sa plnohodnotnou súčasťou triedy i celej školy bez pocitu zaostávania a dezorientácie v učive. Asistent učiteľa je v škole k dispozícii žiakom, ktorým pomáha prekonávať bariéry plynúce z ich zdravotného postihnutia, spolupracuje s učiteľom v triede podľa jeho požiadaviek, je nápomocný pri zostavovaní individuálneho výchovno-vzdelávacieho programu a úprav obsahu učebných osnov a hlavne pri hodnotení zvládnutia učiva za dané obdobie," uviedla riaditeľka školy Elena Stachová.       

Úlohou asistenta učiteľa je tiež pomáhať žiakom v sociálnej interakcii so spolužiakmi v triede, je mediátorom v každodenných situáciách, dbá na ich adaptáciu. Pre žiaka je podporou pri zvládaní každodenných záťažových situácií. Pomáha mu zažiť pocit úspechu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
Čiernu skládku odpadu pri vodnom toku Biela sa podarilo odstrániť
Nelegálnu skládku pri vodnom toku Biela v Spišskej Belej, ktorú mesto už dávnejšie evidovalo v blízkosti tzv. kamenného mosta, sa podarilo odstrániť.
viac
10.06.2018
Mesto Spišská Belá pokračuje aj v tomto roku v obnove historickej zvonice
Mesto Spišská Belá pod Tatrami pokračuje aj v tomto roku v rekonštrukcii tamojšej renesančnej zvonice, ktorá patrí medzi jednu z najvyšších na Slovensku.
viac
03.03.2020
Mesto vybuduje vďaka eurofondom nové komunitné centrum
V podtatranskom mestečku Spišská Belá začnú čoskoro s výstavbou komunitného centra. Zámer schválili tamojší poslanci ešte v máji 2018.
viac
12.07.2023
Petržalka získala vyše milióna eur na obnovu plavárne ZŠ Pankúchova
Bratislavská Petržalka získala viac ako milión eur na obnovu plavárne na základnej škole (ZŠ) na Pankúchovej ulici. Ide o dotáciu z Fondu na podporu športu (FNPŠ), mestská časť ju musí vyčerpať do konca roka 2025.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %