Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.06.2016 02:22

Zámer chovať nebezpečné pavúky či plazy obec posudzovať nebude


Drobná jedovatá žabka Pralesnička (Dendrobates).


Obce nebudú musieť posudzovať zámer svojich občanov chovať jedovaté pavúky, obojživelníky, paryby alebo plazy.


Poslanci Národnej rady SR dnes odmietli návrh novely zákona o veterinárnej starostlivosti z dielne Martina Fecka (OĽaNO-NOVA), ktorý chcel rozšíriť právomoc obcí udeľovať súhlas s chovom alebo držaním všetkých druhov nebezpečných živočíchov, nielen na triedy cicavcov, ako je to v súčasnosti.

V roku 2013 poslanci schválili zákon, podľa ktorého chovatelia nebezpečných šeliem, ako sú tigre, levy či medvede, potrebujú pre svoju záľubu povolenie aj od obecného zastupiteľstva. Dovtedy bolo potrebné v prípade záujmu o chov nebezpečného živočícha získať rozhodnutie príslušnej Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Chov nebezpečných živočíchov by mala po novom posudzovať obec
Obce by mali získať právomoc udeľovať súhlas s chovom alebo držaním všetkých druhov nebezpečných živočíchov, nielen cicavcov, ako je to v súčasnosti.
viac
16.10.2020
Podiel samospráv na verejných vodovodoch by nemal ísť do súkromných rúk
Prevod majetkovej účasti štátu, samosprávneho kraja alebo obce na prevádzke verejných vodovodov či kanalizácií by sa mal obmedziť. Zamedziť by sa malo jeho prevodu do súkromných rúk, ostať by mal vo verejnom záujme.
viac
29.10.2020
Aktuality z MV SR vyplývyjúce z rokovania Vlády SR
Vláda SR na svojom zasadnutí prerokovala aj dva poslanecké návrhy, ktoré predstavil minister vnútra Roman Mikulec. Prvý z nich sa týka zákona o verejných zbierkach a druhý zákona o obecnom zriadení.
viac
16.03.2022
ÚMS odmieta delenie miest a obcí navrhované poslancom NRSR M. Feckom
Únia miest Slovenska (ÚMS) odmieta delenie miest a obcí navrhované poslancom NRSR Martinom Feckom a vyzýva ho, aby svoj návrh stiahol. Novela zákona o obecnom zriadení, ktorú na rokovanie parlamentu predkladá poslanec OĽANO, je pre ÚMS neakceptovateľným zásahom do práv samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %