Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.06.2019 10:10

Zamestnanci úradu sa dali na dobrovoľníctvo. Čistili, maľovali a upratovali


Pred dvoma rokmi maľovali zamestnanci úradu plot školy na Karpatskej ulici


Aj v tomto roku sa pracovníci Mestského úradu v Žiline rozhodli podporiť dobrú vec a zapojili sa do dobrovoľníckeho projektu „Naše mesto v meste Žilina 2019“.


Viac ako 60 zamestnancov včera - 7. júna - vymenilo prácu pri počítači za manuálne aktivity a pomohli pri čistení, upravovaní, skrášľovaní a zlepšovaní svojho okolia.

Jedna partia dobrovoľníkov šmirgľovala, čistila a natierala oplotenie okolo ihriska pri Materskej škole Čajakova a maľovala detské prvky v areáli. Ďalšia časť brigádnikov sa presunula na Vlčince, kde  revitalizovali skalku a zeleň, vysádzali levanduľu, natierali hojdačky, preliezačky a detské prvky na ihrisku na Piešťanskej ulici. Skrášľovalo sa aj okolie Detských jaslí na Veľkej Okružnej. Dobrovoľníci zrevitalizovali zeleň, upravili okrasnú záhradku a namaľovali detské hojdačky a lavičky. Ďalšia časť zamestnancov sa presunula do priestorov Komunitného centra na Bratislavskej ulici, kde čistili, umývali a upratovali komunitné centrum, maľovali mreže a domček s náradím. Jedným z dobrovoľníkov bol aj žilinský primátor Peter Fiabáne, ktorý pomáhal na Veľkej Okružnej. „Žilina sa do tohto projektu zapája už po ôsmykrát. Spolu s ďalšími slovenskými mestami a obcami sa tak pripájame k zmysluplnej verejnoprospešnej aktivite. Som rád, že k tisíckam dobrovoľníkov na celom Slovensku sa pravidelne zapájajú aj zamestnanci nášho mestského úradu a vďaka ich pomoci bude Žilina krajšia a čistejšia,“ uviedol primátor. Doplnil, že pri tejto príležitosti sa mesto rozhodlo nezávisle podporiť aj ďalšiu aktivitu, a tou je vyčistenie nasprejovaného nápisu na nadchode na Rajeckej ulici, kam sa vydala piata skupina brigádnikov.

Akciu „Naše mesto“ usporadúva pri príležitosti Medzinárodného dňa firemného dobrovoľníctva Nadácia Pontis. Podujatie je typické tým, že spája top manažérov i zamestnancov, ktorí pracujú vedľa seba v rovnakých tričkách a v rovnakých podmienkach. Prvý ročník podujatia sa uskutočnil už v roku 2007 v Bratislave. Tento rok sa do projektu zapojí 37 slovenských miest a obcí. Nahlásených je 10 158 dobrovoľníkov, pričom 591 ich bude zo Žiliny.

Autor: Mgr. Barbora Zigová - hovorkyňa mesta Žilina


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2016
Žilina získa na projekt znižovania uhlíkových emisií príspevok 144 454 eur
Mesto Žilina získa na implementáciu projektu, zameraného na znižovanie uhlíkových emisií v mestách, finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja vo výške 144 454 eur formou refundácie.
viac
24.02.2017
Mesto poskytuje príležitosť talentovaným ľuďom
V Žiline sa konal seminár na podporu kultúrno-kreatívnej tvorby, na ktorom sa prezentovali aktivity podnikania a budovania start-up komunity v meste. V súčasnosti prebiehajú prípravy na otvorenie Kreatívneho centra. Pripravuje sa projekt, o ktorom môžete rozhodnúť aj Vy!
viac
02.04.2019
sme ZA čistejšie mesto
Po ústupe zimy a s príchodom jari začína obyvateľov nášho mesta trápiť neporiadok. Sídliská sú plné odpadkov, na chodníkoch nachádzame ohorky z cigariet, pri prechádzkach v parkoch či oddychových zónach nám zase skríži cestu množstvo obalov z potravín a nápojov.
viac
17.04.2019
Mesto Žilina ocenilo 25 výnimočných pedagógov
Záslužnú prácu žilinských učiteľov ocenila aj radnica. Pri príležitosti Dňa učiteľov si najlepší pedagógovia prevzali z rúk primátora pamätné listy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %