Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
25.07.2018 09:00

Záver júla prinesie podujatia pre vinárov i športovcov


Pozvánka na Senecký vínny festival - výrez plagátu.


Viva Musica Festival, Katarína Máliková v radnici, Senecký vínny festival, Škoda Stupava, Trophy, Bratislava inline, Zatmenie mesiaca vo vinohradoch, Beefree, Burza starožitností, Vinári v chotári, Canoe Slalom Danube Cup Bratislava,


 

K tomu ešte zatmenie mesiaca na cintoríne a Otvorené viechy sú podujatia, z ktorých si vyberie určite každý návštevník.

„Na konci tohto týždňa môžu návštevníci bratislavského kraja navštíviť množstvo športových a vinárskych podujatí, ktoré im spestria víkend. My Vás radi privítame v našom prezentačnom stánku na Seneckom vínnom festivale, na podujatí Vinári v chotári a na Škoda Stupava Trophy,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V rámci Viva Musica Festivalu na Slovensko po prvýkrát prichádza Cameron Carpenter, americký organista a skladateľ, ktorý patrí k najvýraznejším osobnostiam súčasnej klasickej hudby. Vypočuť si ho môžete zajtra o 20:00 v Slovenskom rozhlase.

Na nádvorí Starej radnice v Pezinku zaznie taktiež zajtra o 20:00 hudba talentovanej Kataríny Málikovej. Príďte si vypočuť jej hybridný hudobný svet a tak zažiť jedinečný koncert.

Od piatka 27. júla až do 4. augusta sa bude opäť degustovať kvalitné slovenské, maďarské, či talianske víno na Seneckom vínnom festivale. Čakať na Vás bude na brehu Slnečných jazier aj sprievodný hudobný program. Na podujatí nás nájdete v našom prezentačnom stánku v piatok aj v sobotu 28. júla.

Bratislava-inline je letná korčuliarska akcia, ktorá sa koná každý piatok večer počas letných prázdnin. Sú to organizované prejazdy mestom na kolieskových korčuliach. Dňa 27. 7. sa tento prejazd koná v Bratislave o 20:00.

Zatmenie mesiaca, ktoré bude dňa 27. júla, si môžete prísť pozrieť do pezinských vinohradov. Čakať na Vás bude kvalitné vínko a taktiež bude k dispozícií aj hvezdársky ďalekohľad.

Príďte 27. júla na zaujímavú prehliadku modranského cintorína počas zatmenia mesiaca. Dozviete sa prečo je cintorín považovaný za národný a kde ležia niektoré významné slovenské osobnosti. Bude sa svietiť lampášikmi, takže ani počas zatmenia sa nemusíte báť.

Stupava sa už tento víkend stane dejiskom jedného z najväčších športových podujatí tejto sezóny - ŠKODA STUPAVA TROPHY. V sobotu 28. júla čaká na cyklistov päť rôznych dĺžok tratí od 16 km do 105 km. V nedeľu 29. júla si zase prídu na svoje bežci, ktorí si budú môcť vybrať z dvoch možností – 8 km a 17 km.

BeeFree Festival, najväčšia tanečná akcia tento rok 27. a 28. júla roztancuje Pláž pod Ufom a Subclub. Príďte sa zabaviť a zatancovať si na house, drum and bass a techno.

Burza starožitností na Hrade Červený Kameň poteší zberateľov a milovníkov starožitností 28. júla od 7:30. Na burze určite nájdete predmety, ktoré Vás potešia a skrášlia Vaše príbytky.

Príďte 28. júla na nevšednú ochutnávku vín do modranského chotára. Okrem ochutnávky modranských vín je pre Vás pripravený pestrý program, ako napr. vinohradnícke múzeum, ukážka historických traktorov, hudobný program a iné.

Bratislava 28. júla opäť privíta vodnoslalomársku elitu z celého sveta. Príďte aj Vy do areálu Divoká Voda v Čunove zažiť atmosféru svetového preteku a poriadne zafandiť slovenskému tímu. Pre rodiny s deťmi je pripravený pestrý program.

V rámci Otvorených viech na Vás čakajú vinári, ktorí otvoria svoje vinárstva a privítajú Vás dobrým a kvalitným vínkom. Dňa 26. júla Vás radi privítajú v Navara Vinárstve. Od 26. - 28. júla si môžete vychutnať vínko vo Vína z Mlyna. Dňa 27. júla môžete prísť ochutnať vínko ku Františkovi Krajčovičovi a do Chvostekove víno. Od 27. do 28. júla môžete ochutnať víno v Limbavin a od 27. – 29. júla u Kautza/Krupu. Račianska vinotéka otvorí svoje brány 28. júla.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na stránke www.gob.sk

Autor: (ts-Bratislava Region Tourism-Petra Kotúčková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
Prvý adventný víkend v regióne
Deň otvorených pivníc predstaví už po šestnásty raz vína z Malých Karpát, Vianočné trhy ovládnu námestia v Bratislave, Častej či v Senci.
viac
25.08.2017
Rozlúčka s prázdninami s bohatým programom
Víkend v bratislavskom regióne prinesie jeho obyvateľom i návštevníkom rozmanité možnosti trávenia času. Záverečný letný víkend ponúka bohatý program v každom kúte kraja a aktívne strávený čas si spolu môžu užiť dospelí, rodiny s deťmi, starší i mladší milovníci gastronómie, histórie či kultúry.
viac
22.09.2017
Víkend hodov a vinobraní v bratislavskom regióne
Župná jeseň opäť ponúkne víkend naplnený slávnosťami a gastronomickými pôžitkami.
viac
22.11.2018
V sobotu sa v DK Dúbravka uskutoční skialpový filmový festival Snehová vločka
Basketbal v Starej tržnici, Street Food Park, Filmový festival Ekotopfilm, Vianočné trhy v Bratislave, Deň otvorených pivníc, Snehová vločka, Čarovný Svätý Jur, Folk Blues Session, Jesenná vínna ulička... Príďte a užite si posledný novembrový víkend.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %