Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.07.2019 09:25

Zaži džungľu na vlnách Dunaja


Ilustračná snímka (bsk)


Už tento víkend sa môžete prepádlovať cez najväčšiu džungľu Strednej Európy a to počas nevšedného podujatia Green Weeku s názvom Zaži džungľu. Milovníci vody sa tak môžu oddať vodáckemu dobrodružstvu na najväčšom zaplavovanom území Karpatskej kotliny.


Prihlásiť sa dá do piatku 19. júla 2019. Cieľom podujatí je pútavo predstaviť krásy prírody, vyskúšať si tradície našich predkov na vlastnej koži a uskutočniť akčné „výpady“ v destinácii Dunajské ostrovy.

„Je to séria podujatí, podporujúca ekoturistiku, ktorá spája náš región s maďarským regiónom Szigetköz. Ide o jedno-a viacdňové zábavné, interaktívne podujatia, ktoré zároveň ukazujú aj prírodné hodnoty našej krajiny. Realizujú sa od jari do jesene na bicykloch, člnoch a kombinovane. Určené sú pre širokú verejnosť každej vekovej kategórie,“ priblížil bratislavský župan Juraj Droba.

Počas podujatia Zaži džungľu, ktoré sa koná od 20. do 21. júla 2019 vo vnútrozemskej delte na rozhraní regiónov Szigetköz a Žitný ostrov s jej niekoľko sto ostrovmi, môžete objavovať tri oddelené povodia. Začiatok je v ramennej sústave Cikolai, potom sa prechádza na Starý Dunaj, večer sa pokračuje preplavením na slovenskú stranu do žitnoostrovských ramien. Prenocovanie je pripravené v kempe v Dobrohošti, niekdajšej slávnej pastierskej i rybárskej obci. Ráno sa účastníci vracajú späť do Maďarska, ale po inej vodnej trase. Počas túry nebude chýbať osem zastávok so zaujímavými úlohami pre účastníkov.

Pre účasť na podujatí je potrebné vyplniť registračný formulár do 19. júla 2019 na http://greenweek.pisztrangkor.hu/slo/greenweek/dzsungelkalandok.html

Systém prihlásenia je z bezpečnostných dôvodov dvojstupňový. Na zadanú e-mailovú adresu príde registračný e-mail a kliknutím naň potvrdíte následne vašu prihlášku. Akceptované sú len potvrdené prihlášky. Akcie sú podporené Programom spolupráce Interreg V-A SK-HU v rámci projektu DANUBE BIKE&BOAT a sú bezplatné. Viac informácií sa dozviete na: http://greenweek.pisztrangkor.hu/slo/greenweek/dzsungelkalandok.html

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2016
Dokončili revitalizáciu Karloveského ramena
Po rokoch príprav a siedmich týždňoch terénnych prác dnes dokončili sprietočnenie bratislavského Karloveského ramena. Dunaj tade opäť prúdi bez prekážok.
viac
22.11.2016
Ochranári žiadajú ministra, aby podporil vyhlásenie NP Podunajsko
Členovia Slovenského ochranárskeho snemu sa obrátili na ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa (Most-Híd) s výzvou, aby podporil vyhlásenie Národného parku Podunajsko.
viac
21.11.2017
Podľa odborníkov je projekt cesty pod Dunajom realizovateľný
Obyvatelia Žitného ostrova sú o krok bližšie k možnosti využívať cestu pod Dunajom. Všetky potrebné merania už boli ukončené. Ich výsledky dali zelenú zámeru prebudovať dva otvory priepustu na dopravný tunel.
viac
02.11.2018
Vedci potvrdili výskyt mikroplastov v Dunaji
V kubickom metri odobratej vody z Dunaja v mieste severnej časti od centra Budapešti narátali maďarskí vedci 45 mikroplastov a v južnej časti mesta 55 mikroplastov. Informáciu médiám poskytli zástupcovia maďarskej pobočky nemeckej spoločnosti Wessling.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %