Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
09.05.2016 02:14

Zdenko Krajčovič: Ponúkame viac ako len autá


Zdenko Krajčovič


Združenie miest a obcí Slovenska rozvíja spoluprácu so spoločnosťou Motor-Car Bratislava. Mestám a obciam, zamestnancom v samospráve, ich voleným predstaviteľom a tiež mestským organizáciám sa tak vytvára možnosť na zľavy a ďalšie benefity pri kúpe motorových vozidiel.


V rozhovore nám viac prezradil koordinátor obchodných zastúpení spoločnosti Motor-Car Bratislava Zdenko Krajčovič, ktorý zmluvu o spolupráci predstavil na nedávnom rokovaní Rady Združenia miest a obcí Slovenska.

Mohli by ste nám na úvod v krátkosti predstaviť vašu spoločnosť?

- Motor-Car Bratislava je najstaršou obchodnou sieťou v automobilovom priemysle na Slovensku. Minulý rok oslávila 25. výročie pôsobenia na trhu, za ktoré dodala zákazníkom až 87-tisíc vozidiel. Spoločnosť každoročne rastie, čo dokazuje napríklad predaj za minulý rok, ktorý predstavoval 11 300 nových a kvalitných jazdených vozidiel. V servisoch sa pritom odpracovalo až 490-tisíc servisných hodín.

Vaša ponuka sa týka kúpy motorových vozidiel. Nejde však len o jednu značku, ani výlučne o osobné autá. Mohli by ste byť v tejto ponuke konkrétnejší?

- Spoločnosť Motor-Car Bratislava je v tomto ohľade na Slovensku jedinečná. V jej portfóliu je predaj a servis dvanástich automobilových značiek - od malého dvojsedadlového smartu fortwo, cez osobné, malé úžitkové vozidlá, kamióny, autobusy až po trucky prepravujúce superťažké náklady do 750 ton. Obchodná sieť je rovnomerne rozložená po celom Slovensku a podmienky uzavreté pri kúpe fleetových vozidiel platia pre všetky predajno-servisné zastúpenia rovnako. Konkrétnejšie údaje nájdete na webovej stránke spoločnosti www.motor-car.sk.

Pri kúpe auta sa orientujeme hlavne na cenu. Stačí tento údaj pre dobré rozhodnutie?

- Dnes určite nie. Nadobúdacia cena je len jednou, síce dôležitou, ale zďaleka nie rozhodujúcou položkou. Ak hovoríme o tom, čo ma naozaj stojí auto, potom sa musíme baviť o tom, koľko ma stojí jeden kilometer prevádzky. Do nákladov za auto musíme totiž započítať okrem obstarávacej ceny aj cenu údržby, cenu paliva, ale aj cenu vozidla, za ktorú ho predáme. Až potom dostaneme skutočné náklady, čo nás auto stálo. Ako ďalší bonus je potom kvalita služieb, ako je poskytnutie náhradného vozidla v prípade, že je naše vozidlo v servise, 24-hodinová pomoc na ceste, záruka, kvalita personálu atď. Toto sa síce ťažko preratúva do ceny, ale v prípade núdze (najmä v zahraničí) je to nezaplatiteľná vec.

Z tohto pohľadu najmä značka Mercedes-Benz je jednoznačne lídrom na trhu a po zohľadnení všetkých spomínaných údajov v nákladoch na jeden kilometer bez obáv konkuruje výrazne lacnejším vozidlám na trhu. V roku 2000 Mercedes-Benz zaviedol ako prvý 6-ročný servis v cene vozidla (dnes ho kopíruje rad ďalších automobiliek, žiadna však nie v takom rozsahu), pred pár rokmi pribudlo plnohodnotné 3-ročné zákonné a havarijné poistenie v cene auta, zákazník má možnosť predĺžiť si záruku na vozidlo až na 6 rokov a minulý rok pribudlo predĺženie servisu až na 10 rokov bez obmedzenia kilometrov, no v tomto prípade sa už za náhradné diely síce platí, ale ceny sú nižšie ako v prípade neoriginálnych dielov a práca naďalej zostala grátis.

Ak hovoríme o skutočne širokej palete áut a služieb, o akých zľavách môžu uvažovať tí, ktorí ich môžu uplatniť?

- Hovoríme o skutočne rozsiahlom programe a vymenovať všetko by nám zabralo veľa priestoru. Preto to skúsim zovšeobecniť. Zvýhodnenia boli dohodnuté so všetkým zastúpeniami v našej sieti a, samozrejme, v úzkej spolupráci s importérmi jednotlivých značiek. Podľa potreby v závislosti od množstva vozidiel, kilometrových nájazdov a času používania vieme pripraviť to najoptimálnejšie nastavenie vozidlového parku, servisných, ale aj finančných podmienok. Ku každému prípadu pristupujeme individuálne, len tak dokážeme potrebný produkt doslova našiť na mieru. Naši pracovníci sú veľmi dobre pripravení a dokážu v tomto ohľade ponúknuť skutočne odbornú pomoc.

Kde všade sa možno dozvedieť viac o zmluvných podmienkach pre uplatnenie benefitov, ktoré garantujete pri kúpe a následnom servise vozidiel?

- Najlepšie je kontaktovať naše fleetové oddelenie ( fleet@motor-car.sk, +421 2 4929 4451) alebo priamo mňa: Zdeno Krajčovič +421 9 4929 4316, z.krajcovic@motor-car.sk.

Autor: (mk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.12.2018
Tretí ročník „firemného“ vianočného večierka ZMO, región JE Jaslovské Bohunice
Naše Vianočné stretnutia majú vždy svoju tému - a tak do tretice sme nemohli nič porušiť. Po slovenských a rozprávkových to tentoraz boli filmové Vianoce. Začali sme tak, ako sa patrí - vianočnou pesničkou. Náš zbor ju zaspieval naozaj úžasne! A refrén už aj s publikom.
viac
26.01.2019
V Skalici sa stretli starostovia a primátori okresu, dohodli sa na zmene stanov
Nové stanovy i výmena skúseností medzi skúsenými a novými starostami boli na programe Klubu starostov okresu Skalica. Ten rokoval vo štvrtok (24. 1.), prvýkrát po novembrových voľbách do samosprávy miest a obcí, na Mestskom úrade v Skalici.
viac
20.04.2020
ZMOS podporuje ďalšiu užitočnú kampaň
Združenie miest a obcí Slovenska oceňuje každú podanú pomocnú ruku pre samosprávy v tomto neľahkom období. Práve preto ocenilo snahu o poskytnutie osobných áut, ktoré pomôžu mestám a obciam hlavne v oblasti zásobovania a logistiky pre pomoc svojim obyvateľom.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %