Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
16.10.2015 01:54

Združenie miest a obcí Slovenska rozširuje knižný fond vlastnou publikáciou


Mestá a obce majú k dispozícii novú publikáciu od ZMOS. (Foto: Pixabay)


Združenie miest a obcí Slovenska poskytlo univerzitným knižniciam svoju publikáciu venovanú legislatívnym oblastiam miestnej územnej samosprávy. Publikácia s názvom Dobrý deň, samospráva! sa tak dostáva medzi študentov a na akademickú pôdu.


„Táto publikácia má svoje miesto v knižnici primátorov, starostov, ale aj miestnych poslancov a zamestnancov úradov. Som presvedčený, že svoje miesto by mala mať aj v prehľade literatúry, s ktorou pracujú študenti práva, politológie, verejnej správy a iných, podobne orientovaných študijných odborov,“ približuje zámer predseda ZMOS Michal Sýkora. Podľa jeho slov je dobré, ak sa samospráva aj takýmito formami približuje akademickej obci a teoretikom.

„Samospráva je priestor, s ktorým sa dá vedecky pracovať v rôznych oblastiach.No v prvom rade ju treba vnímať a cítiť. Budeme radi, ak publikácia Dobrý deň, samospráva! nadchne a zaujme čo najviac študentov a pedagógov. Publikácia mapuje miestnu územnú samosprávu z viacerých legislatívnych oblastí, čím je zrozumiteľným sprievodcom pre ľudí, ktorí v nej pôsobia, alebo sa jej aktívne venujú. Táto publikácia v týchto dňoch nájde svoje miesto v 10 univerzitných knižniciach.

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2024
Hlasovať v eurovoľbách na území Slovenska môže aj občan iného štátu EÚ
Hlasovať v júnových eurovoľbách na území SR môže aj občan iného členského štátu Európskej únie nad 18 rokov, ktorý má na Slovensku trvalý pobyt. Musí však predložiť najneskôr do 29. apríla žiadosť a vyhlásenie.
viac
16.04.2024
Zubné benefity v poisťovniach sa od mája zrušia
Od mája sa zruší poskytovanie zubných benefitov v zdravotných poisťovniach. Ministerstvo zdravotníctva SR tvrdí, že benefit splnil svoj edukačný účel a je potrebné hľadať nové benefity.
viac
16.04.2024
MZVEZ: Nórske granty pomáhajú aj Slovensku
Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok prijal 15. apríla 2024 mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Nórskeho kráľovstva na Slovensku Susan Eckey.
viac
16.04.2024
Cez víkend začína novú sezónu stropkovský Park zvierat
Najnavštevovanejšia turistická atrakcia v Stropkove otvára po zimnej prestávke svoje brány už tento víkend. Park zvierat, niekdajší ZOO park, má pre svojich návštevníkov v tomto roku pripravených niekoľko noviniek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %