Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
12.08.2018 11:27

Zelená plocha v centre mesta Trebišov prešla rozsiahlou revitalizáciou


Ilustračná snímka zdroj: Mesto Trebišov


Mesto Trebišov už má obnovenú zelenú plochu v centre mesta. Rozsiahla zmena má motivovať obyvateľov k vyhľadávaniu a využívaniu tohto priestoru na aktívny oddych.


Upravené priestranstvo oproti budove Slovenskej pošty má moderný vzhľad, v ktorom sa vyníma lineárna kompozícia s kontrastom sviežej zelene nového trávnika, kvitnúcich rastlín a dekoratívnych štrkových plôch svetlej farby. Dominantné sú novovysadené listnaté stromy.

Obnovu verejného priestranstva realizovali, v súlade s územným plánom mesta, pracovníci Mestského hospodárskeho strediska(MsHS) v dvoch etapách. V rámci prvej vyrúbali pôvodné stromy a odstránili starý trávnik, vyrovnali terén, vysiali nový trávnik a vysadili 13 stromov (platanov).

Počas 2. etapy revitalizácie zelených pásov pri Námestí Š. B. Romana, pracovníci MsHS vytýčili záhony, nastlali na ne netkanú textíliu a podľa návrhu záhradného architekta mesta vysadili 750 kusov suchomilných trvaliek. Vytvorený takmer 110 metrov dlhý trvalkový záhon doplnili o dekoratívny štrkový zásyp. Nakoniec uložili kamene na šľapákový chodník, ktorý vytvorili priamo v zrevitalizovanej ploche.

Novovytvorená oddychová zelená plocha najfrekventovanejšej časti Trebišova je k dispozícii občanom mesta a jeho návštevníkom už od začiatku júla. Mesto postupne doplní do uvedeného priestoru aj mestský mobiliár (lavičky, odpadkové koše).

Na obnovu zelenej plochy boli použité finančné prostriedky z rozpočtu mesta vo výške cca5000 eur.

Autor: ts - Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta Trebišov


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2017
Bratislava pokračuje v revitalizácii Námestia slobody
Od spustenia 1. etapy revitalizácie Námestia slobody došlo koncom mája už k značnému zlepšeniu stavu námestia, pričom práce na jeho revitalizácii stále pokračujú.
viac
02.08.2017
Štyri erby na kontajnery so stromami vyrobia miestni študenti
Štyri kovové erby, ktoré budú krášliť kontajnery so stromami v centre Fiľakova, vyrobia miestni stredoškolskí študenti. Ako informoval primátor mesta Attila Agócs, spomínané kontajnery osadia na Hlavnej ulici v rámci revitalizácie zelene.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
05.11.2021
Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území
Bratislavské Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území. Staré dreviny, ktoré by mohli byť zároveň nebezpečné pre svoje okolie, nahrádza novými stromami. Takýto ozdravný proces sa týka viacerých lokalít. Informuje o tom mestská časť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %