Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
10.03.2018 11:52

Zelený vzdelávací fond rozdelí na projekty 155-tis. eur


Logo


Zelený vzdelávací fond, ktorý bol zriadený so zámerom podporiť tretí sektor v snahe o environmentálne vzdelávanie, výchovu a osvetu v spoločnosti, podporí projekty za 155-tis. eur. Finančné prostriedky do fondu venovali súkromné spoločnosti, jedna súkromná osoba a rezort životného prostredia.


TASR o tom informovala Michaela Pšenáková zo Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) so sídlom v Banskej Bystrici, pri ktorej bol fond zriadený.       

O peniaze mohli záujemcovia žiadať od októbra minulého roka, celkom ich bolo 44. Podmienkou prihlásenia bol projekt zameraný na environmentálne aktivity. „Štyridsať z nich splnilo administratívne požiadavky. A z týchto 40 odborná komisia vybrala 28 projektov v hodnote 155.000 eur, ktoré budú z fondu podporené. Teší ma, že o zelené vzdelávanie je stále rastúci záujem," uviedol minister životného prostredia László Sólymos.       

Finančnú podporu dostanú vzdelávacie projekty s regionálnym, ale tiež s celoslovenským významom. Generálny riaditeľ SAŽP Matej Ovčiarka priblížil, že v krátkom čase oslovia oficiálnym listom všetky z fondu podporené organizácie a oboznámia ich o ďalšom postupe, ktorý predchádza podpisu zmlúv. Na realizáciu projektov majú neziskovky čas do apríla 2019.       

Rezort životného prostredia vidí potenciál Zeleného vzdelávacieho fondu aj v budúcnosti. Nateraz sa už rokuje s ďalšími partnermi o podpore v rámci plánovanej druhej výzvy na predkladanie projektov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.03.2016
Dvanásť projektov sa "pobije" o 20.000 eur z rozpočtu Banskej Bystrice
Banskobystričania môžu začať rozhodovať o rozdelení 20.000 eur z participatívneho rozpočtu mesta. Hlasovanie, ktorým ľudia podporia súťažné projekty, sa spustí 22. marca.
viac
14.12.2017
Desiatky mimovládnych organizácií požiadali o príspevok na envirovýchovu
Desiatky mimovládnych organizácií požiadali o príspevok na envirovýchovu zo Zeleného vzdelávacieho fondu. Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) od októbra 2017 prijímalo žiadosti o podporu projektov zameraných na environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu.
viac
16.02.2022
Na projekty v B. Bystrici pôjde z participatívneho rozpočtu opäť 40 000 eur
Aktívni obyvatelia mesta pod Urpínom môžu stáť pri tvorbe projektov a následne ich realizovať vďaka participatívnemu rozpočtu mesta aj v tomto roku.
viac
09.08.2022
Mesto v novom školskom roku opäť podporí znevýhodnených študentov
Viac než 50 talentovaným študentom stredných a vysokých škôl, ktorí z finančných dôvodov nemôžu študovať, prerozdelila cez štipendijný fond Andreja Hanzlíka banskobystrická samospráva doteraz z rozpočtu vyše 42 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %