Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
15.08.2017 11:37

Zemplínsky jarmok a Zemplínske slávnosti otvoria opäť po roku svoje brány


Pozvánka.


Blíži sa Zemplínsky jarmok a Zemplínske slávnosti. Pripravené máme pre každého niečo – motorkári, folklór aj Kristína so skupinou. Pozývať vás budú živé sochy!


Už počas nasledujúceho víkendu  sa môžete tešiť na pestrú paletu programu. Začíname malým prekvapením – živými sochami, ktoré budú v piatok už od rána pozývať všetkých ľudí na 48. ročník zemplínskeho jarmoku. Stretnúť ich môžete v centre mesta ale aj na jarmočnisku.

Slávnostné otvorenie je naplánované tak ako obyčajne - v piatok o  10.00 hod. pred budovou radnice a budeme pokračovať na tribúne na Námestí osloboditeľov.  Po oficiálnom otvorení  sa predstavia Hnojňane z Mihaľovec  a Detský umelecký súbor Bliz z Ukrajiny. Jarmočné popoludnie bude pokračovať od 15.30 hod. Na tribúne sa predstaví skupina historického šermu zo Spišskej Novej Vsi, ktorá bude mať pripravené Pre každého niečo. Orientálna skupina Belies bude príjemným spestrením pred Vranovským choduľovým divadlom, ktoré vystúpi o 16.30 hod. s predstavením Jánošík a dvetisíc zbojníkov. Po nich si evergreeny Karola Duchoňa zaspievame spolu s Bandom Ľuba Kuruca.

Iste sa mnoho z vás teší na každoročný príchod tisícok motorkárov. Medzinárodný zraz sveta motocyklov, ktorý sa každoročne  koná na Zemplínskej šírave bude aj tentokrát spojený s prejazdom mesta – tzv. spanilou jazdou. Pomyselnú bodku za piatkovým programom urobí svojim vystúpením, všetkým veľmi dobre známa, slovenská speváčka Kristína s kapelou. Vystúpi na tribúne pri mestskom úrade o 19.00 hod.

Počas celého jarmoku nebude chýbať Ulička remesiel, kde uvidíme priamo pri práci hrnčiarov, vareškárov, výrobu fujár, prácu na sochách z dreva, ručné maľovanie na hodváb, ručne vyrábané šperky, výrobu sviečok, tepané medené šperky a mnoho ďalších. Jednou z najobľúbenejších aktivít detí počas jarmoku je nie len zábava na kolotočoch, ale aj tvorivé dielne. Tentokrát sa môžu naše detičky tešiť na drevorezbu, tkanie kobercov a točenie na kruhu.

Autor: (msu-michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2017
Mesto pod Zoborom pozýva všetkých na mestské slávnosti
Od pondelka do stredy (3. - 5. júla 2017) ožije centrum Nitry mestskými slávnosťami „Nitra, milá Nitra...“, Pribinovými a Cyrilo-metodskými slávnosťami, ktoré bývajú každoročne venované významným osobnostiam histórie a súčasnosti Nitry. Nad slávnosťami prevzal záštitu predseda vlády SR Robert Fico.
viac
13.07.2017
Beckov opäť ožije slávnosťami
Aj posledná zabudnutá ulička pod starobylým hradom sa od zajtra do nedele (14. - 16. 7.) premení na rozprávkovú. 
viac
26.09.2019
Ľubovniansky jarmok potrvá štyri dni, pripravený je bohatý program
Na severnom Spiši vo štvrtok štartuje 23. ročník tradičného Ľubovnianskeho jarmoku. Návštevníci sa môžu opäť tešiť na bohatý program, tombolu, pestrý výber ručne vyrobených výrobkov, rôznych druhov tovaru či špecialít z oblasti gastronómie.
viac
22.08.2022
Poddargovské slávnosti priblížili varenie slivkového lekváru
Tradičné varenie slivkového lekváru mohli zažiť návštevníci XXIV. ročníka Poddargovských slávností, ktoré sa konali v nedeľu v obci Dargov v okrese Trebišov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %