Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.09.2019 04:05

Žiaci dostávajú vzdelávacie poukazy na mimoškolskú činnosť


Ilustračná snímka, zdroj: eduworld.sk


Základné a stredné školy majú podľa zákona čas na vydanie vzdelávacích poukazov na mimoškolskú činnosť svojim žiakom do utorka (10. 9.). Následne, do 25. septembra, si žiak môže vybrať konkrétne záujmové vzdelávanie a poukaz odovzdať škole alebo školskému zariadeniu, ktoré toto vzdelávanie poskytuje


TASR o tom informovali z odboru komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR.       

Hodnota vzdelávacieho poukazu je na tento rok stanovená na 32 eur (3,2 eura na jeden mesiac). Škola nemôže brániť svojim žiakom, aby poukaz použili v inej škole alebo školskom zariadení. Môže ísť aj o centrá voľného času či základné umelecké školy. Žiak nie je povinný poukaz odovzdať žiadnemu poskytovateľovi záujmového vzdelávania a vtedy sa nevyčerpané finančné prostriedky presúvajú na iný účel v rozpočte rezortu školstva, napríklad na dohodovacie konanie.       

V minulom školskom roku žiaci využili takmer 560 000 poukazov, za ktoré MŠVVŠ SR vyplatilo zriaďovateľom viac ako 17,7 milióna eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2019
MŠVVŠ: Zabezpečiť peniaze na rekreačné poukazy je kompetencia zriaďovateľov škôl
Zabezpečenie finančných prostriedkov na rekreačné poukazy pre zamestnancov škôl je v kompetencii zriaďovateľov škôl, ktorými sú napríklad mestá, obce či vyššie územné celky.
viac
14.03.2019
MŠVVaŠ požiadalo ministerstvo financií o peniaze na rekreačné poukazy
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR oslovilo ministerstvo financií so žiadosťou o poskytnutie finančných prostriedkov na rekreačné poukazy. TASR to potvrdil odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.
viac
09.10.2019
ZMOS si myslí, že povinné predprimárne vzdelávanie bude ťažko realizovateľné
Združenie miest a obcí Slovenska si myslí, že povinné predprimárne vzdelávanie pre všetky päťročné deti bude ťažko realizovateľné aj pri tej najväčšej vôli. TASR to potvrdil hovorca ZMOS Michal Kaliňák.
viac
20.07.2020
Na kultúru a záujmovú umeleckú činnosť rozdelí radnica 73 000 eur
V tomto roku podporí trenčianska radnica prostredníctvom grantového programu v oblasti kultúry a záujmovej umeleckej činnosti 49 projektov sumou vyše 52 000 eur. Ďalších 21 300 eur sa rozdelí medzi 20 žiadateľov na záujmovú umeleckú činnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %