Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.02.2017 10:45

Žiaci v Bánovciach nad Bebravou dostali vysvedčenia priamo od ministra


Cieľom návštevy ministra bolo odovzdanie vysvedčení žiakom na ZŠ Školská, účasť na Malomestskom klube živého slova a súčasne neformálny rozhovor s vedením mesta, na ktorý boli tiež pozvaní riaditelia základných škôl.


Dňa 31. januára prišiel na oficiálnu návštevu do Bánoviec nad Bebravou minister školstva Peter Plavčan.


Vzácnu návštevu privítal primátor Marián Chovanec v priestoroch mestského úradu, kde sa konali prvé pracovné rozhovory. Minister sa živo zaujímal o život i históriu mesta. Spolu s primátorom absolvoval aj obhliadku časti starobylých hradieb v areáli Základnej školy na Duklianskej ulici.

Minister školstva počas odovzdávaní vysvedčení deťom nielen gratuloval, ale ich aj povzbudil k ďalšej práci na dosahovaní dobrých výsledkov. Počas diskusie v Malomestskom klube živého slova, ktoré moderoval zástupca primátora Peter Bulík, objasnil svoje plány a postoje k rôznym otázkam súvisiacimi s jeho rezortom. Vyzdvihol tiež záslužnosť práce pedagógov, ktorú sa snaží oceňovať nielen morálne. Ako jednu z výziev školstva, konkrétne pre pedagógov, považuje: „Výchovu detí k pozitívnej motivácii, životným hodnotám a úcte k vlasti, ktorá ale nemá nič spoločné s nenávistnými prejavmi a neznášanlivosťou.“

Z uvedeného dôvodu vyjadril potešenie, že v Bánovciach nad Bebravou je úspešne realizovaný projekt prevencie „Poznaním k hodnotnému životu“, ktorý školy nedávno vyhodnotili. Jeho textovú podobu, spolu s vyhodnotením, primátor mesta ochotne poskytol ministrovi Plavčanovi ako podkladový materiál k aktuálne pripravovaným zmenám zameraným na prevenciu v školách. „Verím, že sme uskutočnili prvý významný krok k vzájomnej príkladnej spolupráci s ministerstvom,“ povedal v závere návštevy primátor Marián Chovanec, pričom vyjadril ministrovi a ostatným členom jeho pracovného tímu poďakovanie za čas, ktorý venovali mestu.

Na pracovnom stretnutí sa zúčastnili aj Matúš Stračiak – riaditeľ komunikačného oddelenia komunikačného odboru Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Petra Pažitná, vedúca oddelenia protokolu kancelárie ministra. Medzi oficiálnymi hosťami bola aj Daniela Hilčíková - vedúca odboru školstva TSK, Silvia Siváková Nemcová – prednostka OÚ Prievidza a okresný predseda SNS v Bánovciach nad Bebravou Martin Mikuš, ktorému týmto primátor Marián Chovanec ďakuje za sprostredkovanie tejto vzácnej návštevy. Rovnako patrí poďakovanie vedeniu Základnej školy na ul.  Školská a Základnej školy na ul. Duklianska, ktorá poskytla a pripravila svoje priestory pre účely diskusného klubu s ministrom.

 

Autor: (Miroslav SCHLESINGER, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2016
Rezort školstva vyhlásil výzvu na podporu duálneho vzdelávania
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR 30. júla zverejnilo vyzvanie pre národný projekt "Duálne vzdelávanie a zvýšenie atraktivity a kvality odborného vzdelávania a prípravy".
viac
10.09.2020
Vzácne čriepky problémov bude treba poskladať a riešiť
V rámci svojich pracovných ciest po slovenských regiónoch navštívil predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger v spoločnosti starostu košickej mestskej časti Juh Jaroslava Hlinku a ústredného riaditeľa Kancelárie ZMOS Michala Kaliňáka mesto Košice.
viac
05.10.2020
Minister vnútra absolvoval pracovnú cestu v Prešovskom kraji
Minister vnútra Roman Mikulec absolvoval 2. októbra 2020 pracovnú cestu v Starej Ľubovni a Kežmarku.
viac
18.11.2020
B. Gröhling: V súvislosti s návratom detí do škôl sa stretneme s epidemiológmi
V súvislosti s návratom detí do škôl sa vedenie ministerstva školstva stretne s epidemiológmi vo štvrtok 19. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %