Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
25.05.2019 08:00

Žiadosť o príspevok na zážitkové vzdelávanie už len do konca mája


Schéma ZV


Už tretí rok po sebe majú stredné školy v kraji možnosť žiadať od Trenčianskej župy finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania a kultúry. V tohtoročnom prvom kole predložilo svoje žiadosti 21 stredných škôl. Druhé kolo sa uzavrie 31. mája 2019.


S nápadom zvýšiť záujem žiakov stredných škôl v Trenčianskom kraji o históriu, prírodné vedy a environmentalistiku prišiel Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v roku 2017, kedy vo svojom rozpočte po prvýkrát vyčlenil financie na podporu tematického zážitkového vzdelávania a kultúry žiakov stredných škôl. „V polovici apríla tohto roku vyhodnotila Komisia školstva, kultúry, mládeže a športu pri Zastupiteľstve TSK žiadosti predložené v rámci prvého kola. Do konca marca 2019 žiadosť predložilo 21 stredných škôl, z toho 20 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, spolu až 35 žiadostí na podporu tematického zážitkového vzdelávania. Všetky predložené žiadosti boli schválené, pričom suma na ich realizáciu je viac ako 17 700 eur,“ uviedla vedúca Odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková.

O finančné prostriedky sa v rámci druhého kola, ktoré potrvá do 31. mája 2019 môžu uchádzať aj ďalšie stredné školy. Trenčianska župa tento rok na podporu zážitkového vzdelávania rozdelí sumu 100 tisíc eur. Viac informácií nájdete v tomto dokumente.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2017
Stredné školy v TSK dostanú príspevok na zážitkové vzdelávanie
Každá zo stredných škôl v kraji mohla predložiť dve žiadosti o účelový finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania z oblasti histórie a prírodných vied.
viac
15.07.2019
Župa rozdelí financie na podporu zážitkového vzdelávania a kultúry
Druhé kolo predkladania žiadostí o finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania a kultúry z dielne Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa uzavrelo v posledný májový deň. Na župný úrad dorazilo spolu 31 žiadostí.
viac
30.10.2020
Hľadajú sa možnosti na pokračovanie programu MOPS
Rezort vnútra a splnomocnenkyňa vlády SR ubezpečujú všetky obce a mestá, ktorým končia zmluvy o NFP koncom roka 2020 v programe MOPS, že intenzívne hľadajú možnosti pre identifikáciu dostupných finančných zdrojov, ktoré umožnia spustiť ďalšie výzvy.
viac
19.01.2021
Ministerstvo školstva podporí stovky materských škôl cez nový projekt
Didaktické hračky, hry či detské knihy. Na všetky tieto pomôcky môže takmer tisíc materských škôl po prvýkrát získať príspevok. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR totiž vyhlásilo nový projekt „Múdre hranie.“
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %