Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.11.2018 10:52

Žiadosti o dotácie podajú Žilinčania už aj elektronicky


Ilustračná snímka, zdroj: www.abc.net.au


Mesto Žilina zjednoduší podávanie žiadostí o dotácie a umožní ich podávanie aj elektronicky. Po podpise memoranda o spolupráci mesta so združením WellGiving, ktoré participuje na projekte E-grantu o tom informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.


Cieľom projektu je podľa nej uľahčenie procesu prijímania, spracovania i následnej kontroly žiadostí o dotácie. "Naším zámerom je zjednodušiť život všetkým, ktorí si podávajú žiadosti o granty či športové dotácie. Aj týmto krokom chceme čo najlepšie vyladiť náš dotačný systém. Verím, že E-grant sa nám podarí spustiť už v roku 2019. Verejnosť budeme o zmenách pri podávaní žiadostí včas informovať," uviedla vedúca Odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja Mestského úradu v Žiline Ingrid Dolníková.       

Mesto Žilina vyhlasuje grantové výzvy pravidelne už niekoľko rokov. "V tomto roku rozdelilo na projekty dovedna 138.000 eur. Finančná pomoc grantového systému išla predovšetkým na aktivity zamerané na rozvoj a podporu športu, vzdelávania, kultúry, ochranu životného prostredia a na sociálnu a zdravotnú oblasť. Ďalších 350.000 eur z mestského rozpočtu sa prerozdelilo na podporu športových klubov v systéme športových dotácií," dodala Zigová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
ŽSK podporí kultúru a šport takmer 249 000 eurami
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) spustil na začiatku tohto kalendárneho roka nový systém poskytovania dotácií. Záujemcovia sa môžu o financie uchádzať v dvoch programoch, prostredníctvom ktorých ŽSK prerozdelí takmer 249 000 eur.
viac
15.03.2017
Žilina opäť podporí aktivity občanov a občianskych združení
Mesto Žilina v tomto roku podporí aktivity občanov a občianskych združení, a to až vo výške 296 000 eur. Záujemcovia sa môžu uchádzať o finančnú podporu v oblastiach: kultúra, vzdelávanie, šport, sociálna a zdravotná oblasť a životné prostredie.
viac
10.06.2020
Žilina podporí žiadosti o grant sumou 87-tisíc eur
Projekty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia a sociálnej a zdravotnej oblasti podporí mesto Žilina tento rok sumou celkom 87-tisíc eur.
viac
27.01.2023
Elektronické služby mesta by po novom mali byť jednoduchšie
Elektronické služby mesta Žilina by po novom mali byť jednoduchšie a efektívnejšie. Samospráva získala viac ako pol milióna eur na skvalitnenie procesov a zníženie administratívnej záťaže pre obyvateľov. Informovala o tom hovorkyňa Žiliny Barbora Zigová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %