Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.07.2019 04:25

Žiar nad Hronom: Svoje "áno" si budú môcť čoskoro snúbenci povedať aj v kaštieli


Kaštieľ v Žiari nad Hronom. Snímka zdroj: TASR - Dušan Hein


O svadby v Parku Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom je stále väčší záujem. Aj preto sa žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) stále snaží vylepšovať služby, ktoré v tejto súvislosti snúbencom poskytuje.


"Minulý rok sme zakúpili 40 pekných drevených bielych stoličiek, ktoré sa vždy uložia pred svadobným altánkom," priblížila riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová s tým, že v tomto roku plánujú zakúpiť ďalší biely stan.       

Ako ďalej uviedla, už čoskoro by malo pribudnúť ďalšie zaujímavé miesto, kde si môžu povedať snúbenci svoje "áno". "Chystáme urobiť obradnú sieň aj v kaštieli a takisto budú môcť byť obrady na nádvorí v kaštieli, čo bude veľmi pekné a myslím, že o to bude aj veľký záujem," poznamenala Pribilincová.       

Žiarsky Zbor pre občianske záležitosti (ZPOZ), ktorý sa stará o vykonávanie obradov, je podľa Pribilincovej v rámci Slovenska ojedinelý hudobnou produkciou na sobášnych obradoch.       

Prostredníctvom zvukového editora títo pracovníci nahrávajú hudbu, strihajú, mixujú a prispôsobujú k hovorenému slovu. "Snúbenci na stretnutí s pracovníčkou ZPOZ-u si vyberajú zo širokej ponuky spracovaných hudobných skladieb. Takto dokážu každý sobáš dotvoriť inými hudobnými motívmi a vyhovieť aj tým párom, ktoré si želajú, aby počas obradu zaznela ich obľúbená pieseň," podotkla.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2018
Žiarčania budú môcť využívať novú cyklotrasu
Nová cyklotrasa v Žiari nad Hronom bude mať viac ako tri kilometre. Začínať bude na severe mesta a končiť až v priemyselnom parku.
viac
10.01.2019
V kaštieli chcú zriadiť domov dôchodcov a denný stacionár
Dokončiť už začaté projekty, ale aj pustiť sa do nových, ako napríklad zriadenie domova sociálnych služieb, rekonštrukcia plavárne či vybudovanie cyklochodníka medzi mestom Žiar nad Hronom a susednou obcou Lutila. To sú plány, s ktorými do tohto roka vstúpila žiarska samospráva.
viac
14.09.2020
Mesto na zariadenie pre seniorov vyčlenilo ďalších 120 000 eur
Žiar nad Hronom vyčlení na dokončenie výstavby mestského zariadenia pre seniorov ďalších 120 000 eur. Rovnakú sumu použije aj na údržbu administratívnej budovy a biskupského kaštieľa.
viac
19.12.2023
Poslanci schválili nový cenník pre klientov Domova pri kaštieli
Klienti Domova pri kaštieli v Žiari nad Hronom zaplatia za sociálne služby viac. Sociálne služby poskytované a zabezpečované mestom Žiar nad Hronom upravuje nový cenník tohto zariadenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %