Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.01.2018 02:29

Židovské Košice priblížia sprievodcovia na potulkách mestom


Synagóga na Puškinovej ulici. Snímka zdroj: (fotokosice.eu).


Židovské pamiatky i osobnosti židovského pôvodu z Košíc a ich životné osudy priblížia sprievodcovské víkendové Potulky mestom Košice, prvé v tomto roku.


V sobotu a nedeľu (6. - 7. 1.) sa záujemcovia dozvedia aj to, kde boli a ako vyzerali košické synagógy, ktoré dnes už neexistujú, a v akom stave sú tie, ktoré zostali doteraz.

„Na potulkách budeme hovoriť aj o tom, kedy bola zlatá éra židovstva v našom meste, a tiež, čo všetko okrem synagóg nám pripomína košických Židov,” uviedol sprievodca Milan Kolcun.

Keďže zaujímavých informácií na túto tému je podľa neho veľa a nezmestili sa do jednej potulky, konať sa bude dvojpotulka s dvomi trasami. Môžete prísť na západnú trasu v sobotu alebo na východnú trasu v nedeľu alebo na obe trasy. V takom prípade však treba 2 lístky.

V sobotu to bude trasa od Hlavnej ulice na západ a v nedeľu od Hlavnej na východ. Zraz je pred budovou Štátnej vedeckej knižnice na Hlavnej ulici. Prehliadky s Milanom Kolcunom sa začínajú (v sobotu i nedeľu) o 10:30, 12:00, 14:00 a 15:30 h. Zoltán Balassa sprevádza o 11:00 a 14:30 h (slovensky) a o 16:00 h (maďarsky).       

Predpredaj lístkov je v Informačnom centre MiC na rohu Alžbetinej a Hlavnej (1,99€), na mieste bude stáť lístok 2,99 eur. Potulka trvá zhruba 70 minút, na každý deň treba inú vstupenku.

Informácie nájdu záujemcovia aj na webstránke www.potulka.sk.

Autor: (Slávka UHRÍKOVÁ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2016
Potulka mestom Revúca predstaví významné historické pamiatky
Spoznať významné pamiatky a zaujímavé historické miesta jednej z metropol Gemera trochu inou formou než doteraz môžu turisti vďaka sérii podujatí Potulka mestom Revúca.
viac
16.03.2017
Za pamiatkami UNESCO na Spiši vás odvezie motoráčik
Organizácia Košice Región Turizmus pripravila pre všetkých turistických nadšencov jedinečné nostalgické jazdy VLAKOM ZA UNESCOM. Prvý vláčik vyráža z Košíc na gotický Spiš už 2. apríla.
viac
24.01.2018
Lyže, folklór a pár šišiek už tento víkend
Vynikajúce pražené šišky, karnevalové masky či fašiangové maškary budú v posledný januárový víkend čakať na návštevníkov prvého tohtoročného TOP podujatia programu Terra Incognita.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %