Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.09.2016 08:00

Žilina bude hostiť jazzových hudobníkov z celého sveta


Pozvánka.


Žilina International Jazz Contest je jedinečná medzinárodná džezová súťaž, ktorá priláka do Žiliny mladých hudobníkov z celého sveta. Finále druhého ročníka súťaže sa uskutoční v dňoch 27. a 28. septembra 2016 v sále žilinského konzervatória, kde sa predstavia jej 4 finalisti.


Príďte si vypočuť džez v podaní tých najlepších kapiel, a to Aga Derlak Trio a Adam Jarzmik Quintet z Poľska, Floris Kappeyne Trio z Holandska a Zoltán Rugovics Trio, ktoré spája hudobníkov z Maďarska, Rakúska a Ukrajiny. Počas sprievodného programu súťaže bude prebiehať aj saxofónový workshop s Thorstenom Skringerom (DE), na ktorý je vstup pre všetkých záujemcov voľný.

Výherca súťaže, ktorého meno sa dozvieme večer 28. 9. 2016, získa okrem štedrej finančnej odmeny – 2 000 eur aj možnosť vystúpiť na Bratislavských Jazzových Dňoch v Žiline, ktoré sa budú konať 21. a 22. októbra 2016 v Mestskom divadle Žilina. Hodnotiť bude odborná porota v zložení: Tomáš Baroš – kontrabas (CZ), Lukáš Oravec – trúbka (SK), Marián Ševčík – bicie (SK), Milan Vendrinský – riaditeľ Bratislavských Jazzových Dní v Žiline a popredný džezový klavirista Danny Grissett, ktorý pochádza z Los Angales a spolupracuje s hudobníkmi ako Benny Golson, Russell Malone či Steve Wilson.

Súťaž je otvorená pre mladé kapely a zoskupenia zo všetkých krajín. Tento rok sa do nej zapojilo 14 kapiel z 8 krajín. Džez nie je už len výsadou čisto inštrumentálnych kapiel, ale aj vokálnych zoskupení. Je toho dôkazom aj vokálne zoskupenie The Quintessence z Gruzínska. Žiaľ, do finále sa neprebojovali, počas 1. kola sa umiestnili na 5. mieste.

Všetkých milovníkov džezovej hudby srdečne pozývame v utorok a stredu na koncert do sály žilinského konzervatória.

Viac info na www.zilinajazz.com.

 

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
29.06.2016
Žilinské kultúrne leto 2016 ponúka program pre všetky vekové kategórie
Zaujímavé hudobné a tanečné podujatia budú prebiehať najmä na Mariánskom námestí, na Námestí Andreja Hlinku a v Sade SNP. Do programu sa zapojili aj Stanica Žilina-Záriečie, Mestská krytá plaváreň Žilina, eXtreme park na Vodnom diele Žilina a Konzervatórium Žilina.
viac
19.12.2016
Vianočný koncert v Záturčí
Dňa 27. decembra 2016 o 18:00 h sa v Evanjelickom kostole Dobrého pastiera Ježiša Krista v Záturčí uskutoční už po tretí raz charitatívny koncert klasickej komornej hudby. Finančný výťažok z koncertu bude venovaný sociálnemu zariadeniu pre seniorov Benetrix, n.o..
viac
26.05.2017
Staromestské slávnosti pokračujú aj dnes bohatým programom
Staromestské slávnosti pokračujú aj počas dnešného dňa. Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program aj viaceré sprievodné podujatia. Najobľúbenejšia kultúrna akcia roka predstaví obyvateľom Žiliny rôzne hudobné štýly, ľudové remeslá i umelecké vystúpenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %