Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.05.2019 11:35

Žilina zavádza novú službu - osloví podnikateľov na predloženie ponuky


Ilustračná snímka mesto Žilina


Žilinská samospráva chce vychádzať v ústrety stavebným firmám. Za týmto účelom plánuje vytvoriť evidenciu podnikateľských subjektov zo stavebnej oblasti, ktorých bude následne, pri vyhlasovaní zákaziek s nízkou hodnotou, oslovovať na predloženie ponuky.


„Aj v tomto roku pripravujeme vyhlasovať zákazky v segmentoch pozemných, inžinierskych a vodohospodárskych stavieb. V záujme dodržiavania princípov transparentnosti, hospodárnosti a efektívnosti, ponúkame možnosť spolupráce firmám, ktoré takýto typ stavieb realizujú, či už ide o rekonštrukcie, novostavby alebo riešenie havarijných situácií,“ vysvetlil vedúci oddelenia verejného obstarávania Mestského úradu v Žiline Roman Osika.

Mesto vyzýva potencionálnych dodávateľov, aby sa zaradili do evidencie

Pri vyhlasovaní zákaziek s nízkou hodnotou bude týmto firmám doručovaná elektronická notifikácia spolu s výzvou na verejné obstarávanie na uskutočnenie stavebných prác.

„Samozrejme, týchto potencionálnych dodávateľov budeme oslovovať podľa typu zákazky, podľa povahy stavebných prác, prípadne podľa ďalších podmienok. Aj naďalej však budeme výzvy zverejňovať na webe mesta, táto novinka je len služba navyše,“ dodal Osika.

Uchádzači, ktorí prejavia záujem o zasielanie notifikácií spolu s výzvami na predloženie ponuky, musia zaslať žiadosť o registráciu na e-mail roman.osika@zilina.sk. Žiadosť musí obsahovať obchodné meno, sídlo, IČO, rozsah záujmu, presnú emailovú adresu na zasielanie notifikácií spolu s výzvami na predloženie ponuky.

Pre účasť v podlimitných a nadlimitných zákazkách, bude mesto Žilina ako verejný obstarávateľ, vyžadovať splnenie podmienok účasti osobného postavenia, podľa § 32 Zákona o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

„Veríme, že tento krok podnikatelia privítajú. Našou snahou je, aby sa do súťaží prihlásilo čo najviac spoločností a aby boli o týchto výzvach čo najlepšie informovaní. Žiadosťou o zaradenie do evidencie, ktorú nám tieto firmy zašlú, potvrdia záujem pracovať pre mesto,“ uzavrel prednosta Mestského úradu v Žiline Michal Berger.

Autor: Zdroj: zilinak.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2019
Žilina zavádza novú službu pre podnikateľov
Žilinská samospráva vychádza v ústrety stavebným firmám. Plánuje vytvoriť evidenciu podnikateľských subjektov zo stavebnej oblasti, ktorých bude následne, pri vyhlasovaní zákaziek s nízkou hodnotou, oslovovať na predloženie ponuky.
viac
18.04.2020
Bojnická samospráva chce zabezpečiť rekonštrukciu MŠ v Dubnici
Bojnická samospráva plánuje zabezpečiť rekonštrukciu budovy v miestnej časti Dubnica pre potreby materskej školy (MŠ). V jej blízkosti chce vybudovať i detské ihrisko. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž, výzvu na predkladanie ponúk zverejnila vo vestníku verejného obstarávania.
viac
30.06.2020
MK SR vyhlásilo výzvu na predloženie ponúk obnovy kaštieľa v Dolnej Krupej
Ministerstvo kultúry (MK) SR hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie pamiatkového objektu kaštieľa v Dolnej Krupej. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnili v pondelok (29. 6.) vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
26.08.2020
Mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na softvér pre parkovací systém
Mesto Bratislava vyhlásilo verejné obstarávanie na softvér pre parkovací systém. Pokračuje tak v príprave mestskej parkovacej politiky, ktorú plánuje spustiť v roku 2021. Informovala o tom hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %