Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.02.2019 09:35

Žilinské škôlky budú počas letných prázdnin fungovať v upravenom režime


Ilustračná snímka


Materské školy v Žiline budú rovnako aj v tomto roku otvorené aj počas leta, upraví sa však režim ich fungovania. Škôlky sa po novom rozdelia do dvoch skupín najmä podľa toho, či majú školskú jedáleň alebo nie.


Každá materská škola bude otvorená 4 týždne, striedavo jeden rok v júli, druhý rok v auguste. „Vyhovieť požiadavkám všetkých rodičov, ktorí chcú využiť služby materskej školy aj počas letných prázdnin je skutočne náročné. Skúsenosti z predchádzajúcich rokov to potvrdzujú. Prevádzku škôlok sme preto upravili tak, aby rodičia mali možnosť využiť počas 4 týždňov ponúkanú kapacitu svojej materskej školy,“ vysvetlila vedúca odboru školstva a mládeže z Mestského úradu v Žiline Viera Popluhárová. Počas júla budú otvorené škôlky v termíne od 1. 7. 2019 do 26. 7. 2019, v auguste od 29. 7. 2019 do 23. 8. 2019. Materské školy bude prioritne zabezpečovať prevádzku pre svoje kmeňové deti. Koľko tried materská škola otvorí, záleží na rozhodnutí riaditeľa materskej školy. „V prípade, že niektorá škôlka bude počas leta zatvorená z dôvodu rekonštrukčných prác, odbor školstva a mládeže rozhodne, do ktorej materskej školy sa deti z danej materskej školy umiestnia. Rodičia aj materská škola budú včas informovaní,“ doplnila Popluhárová. Ak sa však do škôlky neprihlási viac ako 15 detí, ostane zatvorená. „Po minuloročnom lete sme sa ako zriaďovateľ mestských škôlok rozhodli prehodnotiť organizáciu ich letnej prevádzky. Museli sme prihliadať jednak na požiadavky rodičov, ale tiež aj na práva zamestnancov škôlok, ktorí majú nárok na čerpanie dovolenky mimo školského roka. Verím, že toto kompromisné riešenie bude vyhovovať obom stranám. Všetky zmeny avizujeme už v dostatočnom časovom predstihu, aby sa rodičia vedeli na prázdniny vopred pripraviť,“ uviedol žilinský primátor Peter Fiabáne.

Podrobné informácie o prevádzke materskej školy bude mať každá škôlka zverejnené v priestoroch materskej školy a na svojej webovej stránke.

Autor: Barbora Zigová, hovorkyňa mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2019
Začína sa s modernizáciou škôlky na Petzvalovej ulici
So stavebnými úpravami sa začne budúci týždeň. Cieľom rekonštrukcie je zníženie energetickej náročnosti, úspora v spotrebe energií a zabezpečenie bezbariérovosti budovy.
viac
04.07.2019
Školský rok skončil aj deťom v nemocnici
Aj detskí pacienti v žilinskej nemocnici sa rozlúčili so školou. Pre oddelenie pediatrie a pediatrickej ortopédie pôsobí v nemocnici už 94 rokov Základná škola s Materskou školou pri zdravotníckom zariadení v Žiline, ktorá je od roku 2006 organizačnou zložkou Spojenej školy J. M. Hurbana 36, Žilina.
viac
01.07.2020
Žiaci budú môcť v auguste navštevovať letné školy
Žiakom základných a stredných škôl sa začali v stredu letné prázdniny. Počas júla a augusta si budú môcť oddýchnuť od školských povinností. V auguste môžu navštevovať letné školy, na ktoré Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyčlenilo v tomto roku 500 000 eur.
viac
01.03.2022
Žilina prebuduje bývalú ZŠ, pribudne vyše 130 miest pre škôlkarov
Mesto Žilina prestavia bývalú základnú školu (ZŠ) na Hollého ulici a upraví ju pre potreby elokovaného pracoviska materskej školy (MŠ) Andreja Kmeťa. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka si prestavba vyžiada takmer 600 000 eur a navýši kapacitu o šesť plnohodnotných tried pre viac ako 130 detí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %