Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
10.06.2019 08:10

Žilinskí mestskí poslanci schválili zámer odpredaja hokejového klubu


MsHK Žilina - vlci - je slovenský ligový hokejový klub. Klub je držiteľom jedného majstrovského titulu.


Mesto Žilina plánuje predaj mestského hokejového klubu (MsHK), ktorý bude od budúcej sezóny pôsobiť v I. hokejovej lige.


Zámer na odpredaj 100 % akcií spoločnosti MsHK Žilina formou priameho predaja jednohlasne schválili na pondelkovom mimoriadnom rokovaní poslanci mestského zastupiteľstva v Žiline.

Otázka odpredaja žilinského hokeja je na stole už niekoľko mesiacov. Poslanci dlhodobo upozorňovali na vysokú finančnú podporu, ktorou mesto každoročne financovalo klub. Odpredaj klubu by tak mal priniesť mestu nemalé úspory.

Spôsob odpredaja klubu formou priameho predaja zvolila radnica z dôvodu, že všeobecná hodnota majetku mesta stanovená podľa znaleckého posudku nepresiahla sumu 40 000 eur. V súťaži je 10 listinných kmeňových akcií v hodnote 2 500 eur, pričom celková hodnota prevádzaných akcií je 25 000 eur. „K samotnej otázke žilinského hokeja pristupujeme zodpovedne. Ak teda nie je vôľa v mestskom zastupiteľstve financovať klub v takej vysokej čiastke, ako klub požaduje, situáciu sme sa rozhodli vyriešiť. Ide o zákonný postup, ktorý vytvorí korektné a pre mesto výhodné podmienky, ktoré majú zabezpečiť záujem mesta i naďalej udržať vrcholový hokej v meste, avšak bez výrazného dopadu na rozpočet mesta, ako je tomu dnes,“ vysvetlil primátor mesta Peter Fiabáne. Rozhodujúcim kritériom pri výbere budúceho kupujúceho po doručení cenových ponúk bude výška kúpnej ceny, ktorá však nesmie byť nižšia ako nominálna hodnota akcií. Súčasne víťazný uchádzač musí bez výhrad splniť a zmluvne garantovať všetky podmienky určené v schválenom zámere priameho predaja. Jednou z podmienok je vytvorenie garancie podpory mládežníckeho hokeja zo strany budúceho majiteľa. „Rád by som zdôraznil, že odpredávať plánujeme len seniorsky hokejový klub. Mestský hokejový klub mládeže (MsHKM) zostane i naďalej v správe mesta,“ vysvetlil Fiabáne.

Súťaž na odpredaj klubu, do ktorej sa budú môcť záujemcovia prihlásiť, bude otvorená po dobu 15 dní od jej zverejnenia na úradnej tabuli, internetovej stránke mesta a v regionálnej tlači. Výsledky súťaže a meno nového majiteľa budú musieť následne opäť schváliť mestskí poslanci. 

 

 

 

Autor: zdroj: www.zilina.sk - Barbora Zigová - hovorkyňa mesta Žilina


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.08.2019
Hlavnou témou mimoriadneho zastupiteľstva bol žilinský hokej
Budúcnosť žilinského hokeja bola horúcou témou mimoriadneho zastupiteľstva, ktoré sa konalo 14. augusta 2019 na Radnici mesta Žilina.
viac
30.07.2020
Mestskí poslanci schválili úsporu v rozpočte takmer 3,5 milióna eur
Prešovskí mestskí poslanci schválili na svojom stredajšom (29. 7.) rokovaní úsporu v rozpočte mesta v objeme takmer 3,5 milióna eur. Radnica navrhla zmenu v súvislosti s dôsledkami dosahu koronakrízy. Najväčšia zmena o viac ako 2,5 milióna eur sa týka zníženia podielových daní.
viac
20.10.2020
Žilinskí poslanci schválili prevádzku letných terás aj po 31. októbri
Letné terasy v Žiline môžu nechať ich prevádzkovatelia otvorené aj po 31. októbri 2020. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom (19. 10.) zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.
viac
04.02.2022
Prešov bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom takmer 94,7 milióna eur
Oproti minulému roku je o 10 000 000 eur nižší. Na stredajšom on-line rokovaní o tom rozhodli mestskí poslanci. Išlo o druhé schvaľovanie rozpočtu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %