Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.11.2018 07:30

Zimnú sezónu v Jasnej otvoria hymnou na Chopku Horehronskí chlopi


Ilustračná snímka


Na otvorenie zimnej sezóny 2018/2019 v Jasnej v Nízkych Tatrách, ktoré sa uskutoční 30. novembra, pozývajú všetkých milovníkov zimných športov oblastné organizácie cestovného ruchu Región Horehronie a Región Liptov.


 "Pri príležitosti 100. výročia ČSR zaznie na Chopku netradične niekdajšia československá hymna v jedinečnom zoskupení mužského speváckeho zboru Horehronských chlopov a detského speváckeho zboru Domino z Opavy," informoval TASR tím regiónu a klastra Horehronie.       

Tento rok vraj bude otvorenie zimnej sezóny netradičné. Na návštevníkov čaká stretnutie s osobnosťami, ktoré sú spojené s históriou lyžovania na Liptove. Priestory Rotundy na Chopku sa zmenia na malú výstavnú galériu, kde si návštevníci budú môcť pozrieť fotografie Alojza Lutonského, ktorý sa preslávil aj ako priekopník tatranského turizmu.       

Podľa organizátorov registrácia účastníkov bude 30. novembra o 8. h na mieste Krupová - Chopok-juh. Následne sa vyvezú lanovkou na Chopok a tam o 10. h oficiálne odštartujú novú zimnú sezónu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Lyžiarov vyvezie na Chopok nová lanovka za 11,6 milióna eur
Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku, Jasná Nízke Tatry, sa v týchto dňoch všemožne pripravuje na blížiacu sa zimnú lyžiarsku sezónu. Novinkou je nová 15-miestna lanovka na južnej strane Chopku za 11,6 milióna eur.
viac
22.11.2019
Zimnú sezónu otvorili spolu s Tatranským ľadovým dómom
Tatranský ľadový dóm, ktorý už tradične patrí k symbolom zimy v regióne, vo štvrtok po siedmy raz otvorili na Hrebienku v Starom Smokovci aj za účasti ministra dopravy a výstavby Árpáda Érseka.
viac
05.12.2022
Na Horehroní otvorili zimnú sezónu, prinesie legendárny vlek i ľadové mestečko
Viacdňový Horehronie skipass, ľadové mestečko či exteriérové klzisko priamo na námestí v Brezne sú lákadlá, ktoré pripravila pre návštevníkov tohtoročnej zimnej sezóny Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.
viac
08.12.2023
Tradično-netradičné otvorenie zimnej sezóny v stredisku Jasná na Chopku
Druhého decembra bola oficiálne zahájená zimná sezóna v regiónoch Horehronie a Liptov, ktorá sa niesla v duchu tradícií, prostredníctvom najvyššie položenej módnej prehliadky tradičných ľudových odevov z oboch regiónov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %