Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.06.2019 01:05

Získajte príspevok zo sociálneho programu BSK


Výzva na prekladanie žiadostí.


Žiadosti je potrebné poslať do 31. júla 2019.


Bratislavský samosprávny kraj vyhlasuje výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančného príspevku na rok 2020 na výkon opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately na predchádzanie vzniku krízových situácii v rodine a na sociálne programy Pomoc ženám, na ktorých je páchané násilie či Centrum pre rodiny v kríze.

“Do zložitej životnej situácie sa môže dostať každý z nás, akákoľvek rodina, ako aj tí najzraniteľnejší a to deti. A je fajn, keď na to nie sú sami. Je dôležité mať sa kam obrátiť. Preto podporujeme subjekty pomáhajúce riešiť krízové situácie v rodine takéto centrá aj vzájomnou spoluprácou ako aj financiami prostredníctvom takejto výzvy,“ povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja

Výzva je určená  akreditovaným a neakreditovaným subjektom, právnickým a  fyzickým osobám  vykonávajúcim opatrenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately podľa zákona č. 305/2005 Z. z. o sociálnoprávnej ochrane detí a o sociálnej kuratele a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, že majú možnosť predkladať žiadosť o poskytnutie finančného príspevku na vykonávanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately pre rok 2020 na predchádzanie vzniku krízových situácii v rodine a na sociálne projekty zamerané na ochranu práv a právom chránených záujmov detí a na predchádzanie a zamedzenie nárastu sociálnopatologických javov na rok 2020, vypracovaných v súlade so sociálnym programom Bratislavského samosprávneho kraja s názvom:

1. „Pomoc ženám, na ktorých je páchané násilie,"

2. „Centrum pre rodiny v kríze.“

Žiadosti o poskytnutie finančného príspevku a projekty vypracované v súlade so sociálnym programom Bratislavského samosprávneho kraja na rok 2020, je potrebné predložiť v termíne do 31. júla 2019.

 Viac informácií nájdete na https://bratislavskykraj.sk/socialne-sluzby/

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Ružinov aj tento rok pomôže rodinám v núdzi vianočným príspevkom
Rodiny s nezaopatrenými deťmi v hmotnej alebo náhlej núdzi, ktoré majú trvalý pobyt v bratislavskom Ružinove, môžu mať aj tento rok o čosi pokojnejšie vianočné sviatky. Miestna samospráva im opäť pomôže vianočným finančným príspevkom, ktorý je od 140 do 190 eur, a to v závislosti od počtu detí.
viac
29.06.2020
Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ
Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.
viac
09.11.2020
Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdelila takmer 120 000 eur
Nadácia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre podporu rodiny rozdelila za dva roky svojho pôsobenia takmer 120 000 eur. Pomoc smerovala rodinám v celom kraji, ktoré sa ocitli v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej či existenciálnej núdzi.
viac
11.03.2021
Je to len na skok - nikto netušil, že od priepasti
"Je to len naskok v all inclusive destinácii" malo byť mottom vlaňajšej sezóny v Bratislavskom regióne. Pandémia však zamiešala karty a Bratislava sa v turizme prepadla z prémiovej pozície na poslednú. Podnikatelia v cestovnom ruchu sú v stave klinickej smrti, sami sa z nej na nohy nepostavia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %