Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
06.04.2018 11:50

Zrekonštruovanú škôlku odovzdali do užívania za prítomnosti ministrov


Starosta obce Vojany Štefan Czinke a minister životného prostredia SR László Sólymos pri prehladke priestorov zrekonštruovanej budovy Materskej školy v obci Vojany (okres Michalovce. FOTO TASR - Roman Hanc.


Zrekonštruovanú budovu materskej školy v obci Vojany v Michalovskom okrese vo štvrtok odovzdali do užívania za prítomnosti ministrov životného prostredia Lászlóa Sólymosa a dopravy Árpáda Érseka (obaja Most-Híd). Aj to bol jeden z dôvodov ich návštevy na Zemplíne.


V rámci Environmentálneho fondu išla na obnovu objektu dotácia vo výške 40-tis.  eur. Podporovať tak môžu podľa ministra envirorezortu projekty, ktoré znižujú energetickú náročnosť nielen škôl, škôlok, kultúrnych domov, ale aj obecných úradov. V tomto roku majú na tieto aktivity vyčlenených 10 miliónov eur.       

"Keď človek odovzdáva takúto budovu pre deti, voči ktorým, ja si myslím, máme tú najväčšiu zodpovednosť, aby mohli vyrastať v príjemnom, peknom a zdravom prostredí, tak to je vždy taká príjemná chvíľa pre každého. Som rád, že aj tu vo Vojanoch a nielen tu, ale aj vo viacerých obciach na celom Slovensku sa môžu takéto projekty realizovať a ministerstvo životného prostredia ich podporuje," uviedol Sólymos pre TASR. Cieľom projektov je podľa jeho ďalších slov okrem zlepšenia energetickej efektivity budov, čo sa odrazí v nižších nákladoch na ich prevádzku pre obec, aj obnova ich vzhľadu.       

Ako TASR informoval starosta obce Štefan Czinke, materskú školu postavili v roku 1978. V rámci dotácie realizovali napr. zateplenie budovy, výmenu drevených okien za plastové, tiež vonkajších parapetov, odkvapových rigolov či bleskozvodov. "Máme dve triedy, dokopy navštevuje škôlku 33 detí," doplnil s tým, že v budove sa nachádza tiež kuchyňa, v ktorej sa pripravujú obedy aj pre žiakov miestnej základnej školy.       UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam, videozáznam a foto.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.01.2017
Minister L. Sólymos avizuje zdraženie skládkovania odpadov
Skládkovanie má na Slovensku zdražieť. Ministerstvo životného prostredia plánuje pripraviť nový zákon o poplatkoch za uloženie odpadov, avizoval dnes (24. 1.) na tlačovej konferencii šéf rezortu László Sólymos.
viac
25.10.2017
Minister životného prostredia László Sólymos udelil ocenenie Dedina roka 2017
Zástupcovia obcí úspešných v súťaži Dedina roka 2017 si v Oravskej Polhore (okres Námestovo) prevzali ocenenia z rúk šéfa envirorezortu Lászlóa Sólymosa.
viac
06.12.2017
Nad štátnymi pozemkami v bezzásahových územiach by prevzali správu národné parky
Ministerstvo životného prostredia posledné mesiace intenzívne pracuje na posilnení ochrany prírody. Na neformálnych raňajkách s novinármi to uviedol šéf envirorezortu László Sólymos. Zároveň predstavil ciele envirorezortu.
viac
11.03.2019
Mesto Svidník navštívil minister životného prostredia László Sólymos
Počas pracovného stretnutia 8. marca bolo otvorených niekoľko tém, ktoré sú pre mesto veľmi dôležité. Jednou z nich bola informácia o stave pripravenosti budovania rýchlostnej cesty R4.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %