Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.07.2018 02:00

Župa podporuje akademickú obec


Ilustračná snímka


Bratislavský samosprávny kraj chce do regiónu prilákať zahraničné inovatívne subjekty a investorov, preto pripravil video, ktoré predstavuje Bratislavský kraj ako vysoko inovatívny región, ako významné centrum vedy, výskumu a inovácií.


 „V krátkom videu sa prezentujú najlepšie vedecko-výskumné výsledky akademickej obce v regióne. Cieľom je zahraničným subjektom odprezentovať kvalitnú vedecko-výskumnú základňu v regióne, a tým pozvať zahraničné akademické inštitúcie, zahraničné priemyselné a inovačné spoločnosti na spoluprácu,“ odôvodnil bratislavský župan Juraj Droba.

Bratislavský samosprávny kraj patrí podľa hodnotenia Regional Innovation Scoreboard do kategórie regiónov s označením silný inovátor s kvalitnou sieťou vedecko-výskumných inštitúcii. Napriek vysoko kvalitným výsledkom vedecko-výskumných inštitúcií (univerzít a Slovenskej akadémie vied) majú tieto inštitúcie problém so zviditeľnením sa na európskej úrovni a prilákať ďalšie inovatívne subjekty do regiónu. V zmysle záverov zo stretnutia Rady pre implementáciu Inovačnej stratégie Bratislavského samosprávneho kraja, sa Úrad BSK rozhodol napomôcť spropagovať výsledky akademickej obce formou promo videa, v ktorých sa prezentujú Ekonomická univerzita v Bratislave, Univerzita Komenského v Bratislave- Vedecký park Univerzity Komenského v Bratislave, Slovenská technická univerzita  - Univerzitný vedecký park Science City Bratislava, Slovenská zdravotnícka univerzita a Slovenská akadémia vied - Univerzitný vedecký park pre biomedicínu Bratislava. Video je spracované v slovenskej, anglickej a nemeckej jazykovej mutácií a budú zaslané propagovaným inštitúciám a v rámci spolupráce s Ministerstvom zahraničných vecí SR rozposlané aj na slovenské veľvyslanectvá a ambasády v EÚ. Jednotlivé subjekty budú môcť využiť spracované video na propagáciu bratislavského kraja pred domácimi a zahraničnými akademickými, ako aj priemyselnými a inovatívnymi spoločnosťami hľadajúcich partnerov na vedu a výskum. Veríme, že aj touto cestou BSK napomôže väčšiemu zapojeniu slovenských vedecko-inovatívnych inštitúcií v medzinárodných programoch ako napr. Horizont 2020, či programoch pripravovaných na ďalšie programové obdobie čerpania eurofondov.

Propagačné video je dostupné na webe BSK ako aj na youtube kanáli BSK.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
03.08.2017
Počas horúčav ponúkne župa útočisko pre starších
Bratislavský samosprávny kraj dočasne sprístupní seniorom svoju veľkú klimatizovanú rokovaciu miestnosť na Sabinovskej ulici č. 16. Dôvodom sú vydané výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu pre najbližšie dni.
viac
21.12.2019
Dotačná schéma na podporu občianskych projektov otvorená. Prihláste sa
Takmer 1,2 miliónov eur poputuje na podporu projektov z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS), ktorú má pod palcom bratislavská župa. Hlásiť sa môžu občianske združenia a zväzy. Financie sú určené na podporu projektov z oblasti kultúry, životného prostredia, mládeže, športu či turizmu.
viac
09.01.2021
Bratislavská regionálna dotačná schéma je stále otvorená
Po minulom roku, kedy bola Bratislavská regionálna dotačná schéma (BRDS) kvôli situácii spôsobenej pandémiou pozastavená, je opäť možné podávať projekty a žiadať o podporu. Otvorená je v štyroch oblastiach podpory: kultúra, mládež, šport a ochrana životného prostredia a rozvoja vidieka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %