Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.09.2016 01:33

Župné cyklobusy môžete využiť posledných 18 dní


Snímka zdroj: (žsk).


Už len 18 dní budú premávať jedinečné autobusy vybavené špeciálnymi cyklovozíkmi. Žilinská župa aj tento rok pripravila pre milovníkov cyklistiky úspešný koncept cyklobusov, ktoré toto leto prepravili od polovice júna do konca augusta už 933 cestujúcich s bicyklami.


„V porovnaní s minulým rokom cyklobusy využilo zatiaľ o tri stovky cyklistov viac a verím, že záujem bude rásť i posledných takmer 20 dní. Teší ma, že aj takýto spôsob cykloturizmu si získal obľubu v našom kraji. Cyklistiku podporujeme dlhodobo a cyklobusy sú výborným spôsobom, ako ju ďalej priblížiť našim obyvateľom a návštevníkom,“ priblížil iniciatívu Žilinskej župy jej predseda Juraj Blanár, podľa ktorého takto upravené autobusy prilákali najmä rodiny s deťmi, ale tiež náročnejších cyklistov.

„Cyklobus do Bystrickej doliny previezol 765 „cyklocestujúcich“ a odvoz medzi Terchovou a Žilinou využilo 168 záujemcov. Na Kysuciach máme autobus vyťažený podstatne viac. Táto trasa je menej náročná a vhodná aj pre menej zdatných cyklistov, ktorí oceňujú práve možnosť odviezť sa až do Novej Bystrice. Odtiaľ môžu prejsť trasu napríklad do Krásna nad Kysucou a tam opäť nasadnúť na cyklobus smerujúci domov. V Terchovskej doline sú zase trasy obľúbené skôr skúsenejšími bikermi,“ informoval žilinský župan.

Riaditeľ odboru dopravy ŽSK Ivan Mokrý pripomenul, že tento rok cyklobusy jazdili počas prázdnin nielen cez víkendy, ale aj v piatky. Od začiatku školského roka premávajú opäť štandardne už iba každú sobotu, nedeľu a počas sviatkov. Za lístok zaplatia cyklisti bežnú cenu a dokúpia si len miestenku pre bicykel za 50 centov. „Miestenky sa dajú zakúpiť aj na webe www.amsbus.sk alebo osobne v Klientských centrách SAD Žilina, ktoré cestujúci nájdu v OC Mirage v Žiline a na autobusových staniciach v Žiline, Martine a Čadci,“ uviedol I. Mokrý.

Cyklobusy vyrazia do Terchovskej a Bystrickej doliny tento rok naposledy v nedeľu 25. septembra. Bližšie informácie o tarifných a prepravných podmienkach a o cestovnom poriadku nájdu záujemcovia na internetovej stránke Žilinskej župy www.zilinskazupa.sk alebo na stránke zmluvného dopravcu www.sadza.sk.

 

 

Autor: (Lenka ZÁTEKOVÁ, hovorkyňa ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.09.2017
Cyklobusy budú premávať až do konca septembra
Aj po skončení letných prázdnin stále jazdia na cestách župné cyklobusy. Počas víkendov a sviatkov môžu cyklisti využiť unikátny spôsob prepravy až do nedele 1. októbra 2017.
viac
15.11.2017
Efektívnejšie a lacnejšie cestovanie prinesie integrovaná doprava
Žilinský samosprávny kraj intenzívne pracuje na projekte zavedenia integrovanej dopravy, ktorý počíta so spustením systému v roku 2019 v prvej etape na Kysuciach a Hornom Považí, následne v Turci, Liptove a na Orave.
viac
08.06.2018
Cyklobusy opäť vyrážajú na cesty
Župné cyklobusy sa v nedeľu 10. júna vracajú na cesty v Žilinskom kraji. Premávať budú do troch cyklodestinácií až do 30. septembra a to cez víkendy a sviatky. Počas letných prázdnin od 6. júla do 31. augusta aj v piatky.
viac
16.03.2019
TSK pri zavádzaní Integrovaného dopravného systému nadväzuje spoluprácu so ŽSK
Na základe podpísaného Memoranda o spolupráci sa v stredu 13. marca 2019 uskutočnilo na pôde župného úradu v Trenčíne pracovné stretnutie, ktorého hlavnou témou bola ďalšia možná vzájomná spolupráca oboch krajov v oblasti integrovanej dopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %