Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
20.03.2019 12:55

Župní študenti spoznávajú históriu


Študenti Spojenej školy v Ivanke pri Dunaji počas prehliadky Múzea holokaustu v Seredi.


Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so Slovenským národným múzeom pripravil pre študentov župných stredných škôl špeciálny vzdelávací program v Múzeu holokaustu v Seredi. Zameraný je na oboznámenie sa so židovskou kultúrou a dopadom holokaustu na život Židov na našom území.


Všetky školy tak majú možnosť absolvovať prehliadku Múzea holokaustu a vypočuť si jednu z piatich tém vzdelávacieho program. „Je dôležité mládeži pripomínať a aj ďalej hovoriť o hrôzach druhej svetovej vojny. Pretože aj týmto spôsobom môžeme prispieť v boji voči rastúcej rasovej, náboženskej neznášanlivosti a silnejúcemu extrémizmu v našej spoločnosti,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

 Jednou z expozícií Slovenského národného múzea - Múzea židovskej kultúry v Bratislave je Múzeum holokaustu v Seredi, ktoré vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi. Súčasťou múzea je aj vzdelávacie stredisko, ktoré poskytuje výchovno-vzdelávacie podujatia, semináre a školenia zamerané  na oboznamovanie sa so židovskou kultúrou a dopadom holokaustu na život Židov na našom území. Možnosť zadarmo navštíviť toto múzeum majú všetky župné školy. Bratislavský samosprávny kraj hradí náklady spojené so vstupom študentov do múzea, odborným vzdelávaním pozostávajúcim zo sprevádzania s lektorom v trvaní min. 60 minút a vzdelávacieho programu v dĺžke cca 45-60 minút.

Župní študenti môžu Múzeum holokaustu v Seredi navštíviť od 1. 2. 2019 do 31. 12. 2019, v pondelok až piatok v čase od 8. do 14. hodiny. Jednou z nich bola minulý týždeň aj Spojená škola v Ivanke pri Dunaji.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2019
Múzeum holokaustu pripravilo podujatia aj mimo Serede
Múzeum holokaustu v Seredi pripravilo pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu spomienkovú sériu podujatí. Uskutočnia sa nielen v múzeu, ale aj na ďalších miestach na Slovensku.
viac
19.03.2019
Bratislavská župa ako prvá spúšťa program pre stážistov
Trinásť stážistov má možnosť si vyskúšať prácu vo verejnej sfére. Bratislavský samosprávny kraj ako prvý spomedzi všetkých krajov spúšťa komplexný program pre stážistov. Ide o študentov stredných a vysokých škôl, ktorí svoju stáž začnú od 1. apríla 2019.
viac
26.10.2019
Múzeum holokaustu prináša výstavu fotografií Grünberg: Stratené spomienky
Výstava, podľa Kristíny Svrčkovej, zobrazuje miesta, kde žila ortodoxná židovská komunita v poľskej Zielonej Góre - Grünbergu. Výstava potrvá do 25. januára 2020.
viac
29.01.2024
Múzeum holokaustu v Seredi pripravilo novú výstavu Svedectvá preživších
Pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky holokaustu pripravilo Múzeum holokaustu v Seredi na pondelok spomienkové podujatie spojené s otvorením výstavy fotografií s názvom Svedectvá preživších. Jej autorom je vedúci múzea Martin Korčok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %