Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.09.2021 12:55

Šaľa: Verejnosť môže nominovať osobnosti, ktoré si zaslúžia ocenenie mesta


Ilustračná snímka, zdroj: Slovo Šaľanov


Šalianska radnica hľadá aj tento rok osobnosti, ktorým udelí niektoré z mestských ocenení. Ľudí, ktorí prispeli k rozvoju Šale, môže navrhnúť aj verejnosť. Nominácie je potrebné poslať na mestský úrad do konca septembra.


Mesto pravidelne udeľuje Čestné občianstvo mesta Šaľa a Cenu mesta Šaľa. Návrhy môžu obsahovať aj meno osoby, na počesť ktorej by sa mali zhotoviť a umiestniť pamätná tabuľa, busta, socha či pomník.       

Vlani mesto udelilo ocenenia štyrom osobnostiam. Čestné občianstvo získal vysokoškolský pedagóg Alojz Kopáčik. Cena mesta Šaľa bola udelená spoluorganizátorke kultúrneho a spoločenského života Márii Putyerovej, bývalej hlavnej kontrolórke mesta Alžbete Sedliačikovej a Františkovi Liptaiovi, ktorý sa dlhoročne venuje športovej streľbe.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2020
Medzi držiteľmi Ceny TTSK sú aj ľudia z boja proti COVID-19
Za osobitný prístup k rozvoju kraja, vynikajúce tvorivé činy a výsledky ocenil v utorok Trnavský samosprávny kraj (TTSK) tri desiatky osobností a kolektívov.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
19.08.2021
Nominujte osobnosti Prešovského kraja
V rámci udeľovania Ceny Prešovského samosprávneho kraja kraj plánuje oceniť významné osobnosti či kolektívy regiónu súčasne za roky 2020 a 2021. Kým laureáti za vlaňajší rok sú už známi, nominácie pre aktuálny ročník sú otvorené, a to aj pre verejnosť. Uzávierka ich návrhov je 30. septembra.
viac
29.09.2022
Verejnosť môže stále posielať nominácie na ocenenie osobností
Nominácie na ocenenie výnimočných osobností Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) môže verejnosť posielať do 10. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %