Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.10.2016 12:45

8. ročník národnej konferencie Cyklistická doprava 2016


Pozvánka.


Nadácia Ekopolis, OZ Mulica Žilina a Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica organizujú v dňoch 11. a 12. októbra 2016 konferenciu Cyklistická doprava 2016. 8. ročník národnej konferencie je venovaný témam ako Cyklistická doprava, cykloturistika a udržateľná mobilita.


Záštitou nad konferenciou prevzali ministrer dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Arpád Érsek, Minister životného prostredia SR László Sólymos a podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky a primátora mesta Martin Andrej Hrnčiar.

„Cieľom konferencie je inšpirovať, vzdelávať všetky organizácie, samosprávy a jednotlivcov, ktorí sa chcú dozvedieť nové infomácie v oblasti cyklistickej dopravy a cykloturistiky, ako aj vytvoriť priestor na výmenu skúsenosti v oblasti plánovania udržateľnej mobility,“ uvádza Peter Medveď, riaditeľ Nadácie Ekopolis.

Na konferencii odznejú aktuálne informácie o možnostiach a podmienkach čerpania dotácií z eurofondov na rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky na Slovensku. Preto sú prednášky zostavené tak, aby účastníci konferencie získali čo najviac vedomostí o príkladoch dobrej praxe zo zahraničia, ale aj od domácich odborníkov v tejto oblasti. Počas prvého dňa konferencie (11. 10. 2016), vystúpi zástupca ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zo sekcie riadenia programov regionálneho rozvoja (RO pre IROP), ako aj zástupcovia samosprávnych krajov, ktoré majú už v oblasti cyklorozvoja úspešne rozbehnuté aktivity. V podvečerných hodinách sa uskutoční slávnostná večera spojená s vyhlásením výsledkov kampane Európskeho týždňa mobility 2016 na Slovensku a ocenením víťazných samospráv.

12. október je venovaný prezentáciám zahraničných odborníkov. Lars Christensen z Nórska porozpráva o zimnom arktickom bicyklovaní, Tamás Mátrai o cyklorozvoji v Maďarsku a Hana Bruhová z Centra dopravního výskumu priblíži proces prípravy plánov udržateľnej mobility v mestách Českej republiky.

„Našou dlhodobou snahou je, aby sa v mestách a obciach na Slovensku uberal rozvoj udržateľným smerom a zlepšenie podmienok pre využívanie bicykla na presuny po meste je jedna z vecí, ktoré takému rozvoju značne napomáhajú. Preto sa každý rok snažíme sprostredkovať zástupcom samospráv, odborníkom a inštitúciám, ktoré sa touto problematikou zaoberajú čo najviac aktuálnych informácií.“ uviedol doc. Ing. Marian Gogola PhD z Katedry cestnej a mestskej dopravy Žilinskej univerzity.

Súčasťou konferencie sú aj sprievodné podujatia, a to exkurzia do skanzemu Jahodnícke háje a Ferratová vychádzka so sprievodcom.

Registrácia záujemcov na konferenciu je možná do 7.októbra 2016 prostredníctvom registračného formulára na:

http://www.cyklodoprava.sk/konferencia-cyklisticka-doprava-2016/

Program konferencie

 

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.11.2016
Témou bratislavského seminára bude „Voda, rieky a krajina“
9. novembra 2016 sa uskutoční v Bratislave seminár, ktorý organizuje Nadácia Ekopolis v rámci súťaže PRE VODU. Seminár je otvorený nielen pre záujemcov súťaže PRE VODU, ale aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
13.02.2020
Rok 2020 prinesie v Starej Ľubovni aj ďalší rozvoj cyklistickej infraštruktúry
Vďaka dotáciám Ministerstva dopravy a výstavby SR pribudne na území mesta nielen ďalší úsek cyklotrasy, ale aj nové cyklistické stojany a cykloprístrešky. Informovala o tom koordinátorka projektov Miriama Varcholová z tamojšieho mestského úradu.
viac
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
09.08.2021
Environmentálnym záťažiam v regiónoch pomôžu nové eurofondy
Na environmentálne záťaže pôjde z nových eurofondov 294 miliónov eur. S predstaviteľmi samospráv v okresoch Michalovce, Humenné a Vranov nad Topľou o tom hovorila vicepremiérka. Ako pri riešení týchto problémov môžu pomôcť eurofondy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %