Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
12.06.2021 01:50

Mesto pokračuje v príprave výstavby nájomných bytov na Plavisku


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Ružomberok pokračuje v príprave výstavby nájomných bytov na ulici Plavisko. K naprojektovanému a schválenému bytovému domu Plavisko 1 pripravila radnica ďalšie dva - Plavisko 2 a 3.


Ružomberská samospráva o tom informovala na sociálnej sieti. Dodala, že cieľom je maximálne podporovať výstavbu nájomných bytov v meste.       

"Záleží nám na tom, aby nájomné bývanie pomohlo mladým ľuďom pri ich štarte do života, ale pomohlo aj tým, pre ktorých je nájomné bývanie prirodzenejšou voľbou, než vlastniť byt vlastný. Sme presvedčení, že nájomné bývanie patrí do mesta a nie na jeho perifériu," konkretizovala ružomberská samospráva.       

V bytovom dome Plavisko číslo 2 a 3 sa nachádza 12 jednoizbových, 60 dvojizbových a 12 trojizbových bytov, spolu 84. S nájomným bytovým domom Plavisko 1 tak pôjde do výstavby 123 bytov.       

"Nájomné bytové domy na Plavisku majú pripravenú kompletnú projektovú dokumentáciu a všetky potrebné stavebné povolenia. Na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva bola schválená výstavba a financovanie bytových domov číslo 2 a 3," dodáva radnica.       

Mesto zabezpečilo finančné krytie vlastných zdrojov pre výstavbu troch bytových domov na Plavisku, schválilo podanie žiadosti o úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania a žiadosť o poskytnutie dotácie na ministerstvo dopravy a výstavby. Výstavbu prvého bytového domu plánujú začať v letných mesiacoch, ďalšie dva budú nasledovať na jeseň.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2021
Projekt výstavby mestských bytových domov je v ďalšej etape
Projekt výstavby troch mestských bytových domov na Kalinčiakovej ulici v meste Vranov nad Topľou je v novej etape.
viac
03.08.2022
Mesto začalo s výstavbou troch bytových domov
Tri bytové domy so 70 nájomnými bytmi bežného štandardu začalo v uplynulých dňoch stavať mesto Vranov nad Topľou.
viac
11.10.2022
V troch bytových domoch by mala vzniknúť stovka bytov
V Leviciach by mali pribudnúť nové bytové jednotky. Investor plánuje na území ohraničenom ulicami Komenského a Červenej armády vybudovať tri bytové domy so stovkou bytov a priestormi pre služby a administratívu.
viac
14.10.2022
Záujem o stavbu domov je veľký, miesta na stavanie je ale málo
V obci Ostrá Lúka v okrese Zvolen evidujú v uplynulých rokoch zvýšený záujem o stavbu rodinných domov. Dedina so známym a aktuálne aj zrekonštruovaným kaštieľom Ostrolúckych láka najmä svojimi výhľadmi do údolia rieky Hron i pokojným životom v lone prírody.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %