Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.09.2020 01:45

Mesto pomôže domácnostiam pri likvidácii nebezpečného odpadu


Ilustračná snímka. Zdroj: Teraz.sk


Štúrovská radnica pomôže obyvateľom mesta zbaviť sa nebezpečných odpadov. Magistrát pripravuje na 3. októbra bezplatný odvoz komunálneho odpadu s obsahom škodlivých látok z domácností.


Pôjde o mobilný zber, ktorý sa bude vykonávať na piatich zberných miestach. „Je preto potrebné, aby odpad bol odovzdaný osobne s udaním mena a bydliska obyvateľa, ktorý odpad na zneškodnenie odovzdal. Odpad je zakázané ponechať voľne položený na mieste zberu,“ informoval mestský úrad.       

Na zberné miesta môžu ľudia priniesť napríklad akumulátory, žiarivky, pesticídy, insekticídy, lieky po záručnej dobe, farby, olejové filtre a tiež rôzne chemikálie. „Stavebný odpad obsahujúci azbest nebude možné odovzdať, pretože s takýmito látkami môžu nakladať len špecializované firmy s odbornou spôsobilosťou,“ pripomína magistrát.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2016
Nové Zámky od septembra zastavia vývoz komunálneho odpadu neplatičom
Takmer milión eur dlhovali ku koncu minulého roka občania a podnikatelia mestu Nové Zámky za vývoz komunálneho odpadu.
viac
23.08.2016
Preplnené kontajnery. Kto je zodpovedný za ich vývoz?
Pri veľkom počte ľudí sa môže stať, že nemáte kam vyhodiť vzniknutý odpad z domácnosti, pretože všetky zberné nádoby sú preplnené. Kto je zodpovedný za zvoz komunálneho odpadu a triedeného zberu?
viac
06.09.2016
Šetrite miesto v kontajneri. Ušetríte aj v peňaženke
Nápojové kartóny z džúsov, mlieka alebo vína a PET fľaše rôznych veľkostí sú používané v globálnom meradle. Ročne sa na Slovensku predajú stovky milióny nápojových kartónov a PET fliaš. Vzhľadom na ich objemnosť kladú vysoké nároky na skladovanie vyprázdnených obalov.
viac
15.11.2016
Rimavská Sobota by mala zabezpečovať vývoz odpadu aj z ďalších okolitých obcí
Rozšírenie vývozu tuhého komunálneho odpadu (TKO) a zmena spôsobu jeho likvidácie patria medzi aktuálne zámery samosprávy Rimavskej Soboty na ďalšie obdobie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %