Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.09.2021 02:55

Na pôžičky pre študentov je určených 7 miliónov eur


Fond na podporu vzdelávania - logo


Študenti môžu predkladať žiadosti o pôžičku z Fondu na podporu vzdelávania, ktorý zverejnil podmienky poskytovania pôžičiek pre študentov na akademický rok 2021/2022.


Celkový objem finančných prostriedkov vyčlenených na pôžičky pre študentov sa podarilo zvýšiť o jeden milión eur, čo znamená, že tento akademický rok je k dispozícii na pôžičky pre študentov sedem miliónov eur. TASR o tom informovala Adriana Orthová z Fondu na podporu vzdelávania.       

Zároveň došlo k navýšeniu maximálnej výšky pôžičky pre študentov prvého a druhého stupňa, ktorí môžu získať 5000 eur. Študenti tretieho stupňa štúdia môžu požiadať o 8000 eur. "V oboch prípadoch tak fond navýšil maximálnu výšku pôžičky o 1000 eur. Úroveň minimálnej výšky pôžičky zostala na 500 eur," poznamenala Orthová.         

V súvislosti s navýšením finančných prostriedkov určených na pôžičky pre študentov fond predpokladá, že v akademickom roku 2021/2022 bude môcť finančne podporiť viac ako 2000 študentov. Prvý termín na doručenie žiadostí o pôžičku je do 15. septembra. "Výnimočnosť tejto pôžičky je podčiarknutá aj faktom, že o ňu môžu študenti požiadať opakovane, každý akademický rok, počas celej doby štúdia a pôžička sa počas tejto doby neúročí ani nespláca. Po ukončení štúdia sa pôžička úročí úrokom tri percentá ročne," vysvetlila Orthová. Detailné informácie o podmienkach poskytovania pôžičiek sú všetkým záujemcom dostupné na webovom sídle fondu www.fnpv.sk.       

Fond taktiež zverejnil podmienky predkladania žiadostí o stabilizačnú pôžičku určených pre študentov bakalárskeho študijného programu ošetrovateľstvo v dennej forme štúdia v študijnom odbore ošetrovateľstvo. V prípade stabilizačnej pôžičky došlo k zdvojnásobneniu výšky pôžičky na 4000 eur. Detailné informácie o podmienkach poskytovania stabilizačných pôžičiek sú všetkým študentom ošetrovateľstva dostupné na webovom sídle fondu www.stabilizacnepozicky.sk.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Do Fondu na podporu vzdelávania pôjde na budúci rok 2,5 milióna eur
Do Fondu na podporu vzdelávania pôjde v budúcom roku 2,5 milióna eur a minimálne toľko aj počas ďalších rokov. Dohodli sa na tom poslanci s ministrom školstva Petrom Plavčanom.
viac
03.08.2017
Banskobystrickí študenti môžu mesto požiadať o štipendium
Študenti stredných a vysokých škôl s trvalým pobytom v Banskej Bystrici sa môžu do 15. septembra uchádzať o poskytnutie štipendia z fondu Andreja Hanzlíka na školský rok 2017/2018.
viac
07.08.2017
Študenti môžu žiadať o pôžičku z Fondu na podporu vzdelávania
Študenti môžu oddnes predkladať žiadosti o pôžičku z Fondu na podporu vzdelávania (FNPV). Na pôžičky pre študentov sú vyčlenené finančné prostriedky celkovo vo výške 2 700 000 eur. Informovala o tom Lenka Slezáková z FNPV.
viac
09.08.2022
Mesto v novom školskom roku opäť podporí znevýhodnených študentov
Viac než 50 talentovaným študentom stredných a vysokých škôl, ktorí z finančných dôvodov nemôžu študovať, prerozdelila cez štipendijný fond Andreja Hanzlíka banskobystrická samospráva doteraz z rozpočtu vyše 42 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %