Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
15.11.2019 11:05

Ondrejský jarmok v Komárne ponúkne tradičné špeciality i remeselnícky trh


Ilustračný výrez plagátu


Gastronomické špeciality, remeselnícky trh i atrakcie pre deti prinesie počas víkendu tradičný Ondrejský jarmok v Komárne. Konať sa bude 15. až 17. novembra na Hradnej ulici neďaleko Komárňanskej pevnosti.


Návštevníci jarmoku sa môžu tešiť na remeselníkov, ktorí prinesú svoje produkty. „Budú to šité i háčkované výrobky, šperky, rôzne sezónne výrobky, ale aj syry, sirupy, džemy či medové špeciality. Vďaka kolotočom a rôznym sladkostiam si na svoje prídu aj deti,“ pozýva komárňanská radnica.       

Podľa organizátorov je tradičný komárňanský jarmok výnimočný tým, že sa koná v blízkosti jedného z najväčších pevnostných systémov strednej Európy. „Vyvoláva náladu a pocity starých časov a histórie. Návštevníci sa tu môžu vrátiť do minulosti a vychutnať si jedinečné chvíle stredovekého jarmoku, k čomu neodmysliteľne patrí aj vôňa čerstvo pečenej klobásy či pečienky, vareného vína, medoviny a trdelníka,“ pripomínajú organizátori.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
Radvanský jarmok v znamení významného jubilea a návratu k tradíciám
Už cez nasledujúci víkend sa Banskobystričania i návštevníci dočkajú jedného z najočakávanejších a najnavštevovanejších podujatí Banskobystrického kultúrneho leta.
viac
12.12.2017
Vianočné obdobie na Orave spríjemní rozmanitý program
Tak ako každý rok, aj tento podčiarkne vianočnú atmosféru na Orave séria podujatí Oravského kultúrneho strediska, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.
viac
08.08.2018
Na Turej Lúke si pripomenú ľudové zvyky
V myjavskej časti Turá Lúka sa počas najbližšieho víkendu (11. a 12.8.) uskutoční ďalší ročník dožinkových slávností. Podujatie organizuje Centrum tradičnej kultúry (CTK) a mesto Myjava. TASR informovala Eva Čmelová z CTK v Myjave.
viac
25.11.2022
Po dvojročnej prestávke sa koná Ondrejský jarmok, novinkou bude sprievod
Po dvojročnej prestávke sa v Brezne koná 532. ročník Ondrejského jarmoku. Od štvrtka do soboty (26. 11.) sa návštevníci môžu tešiť na stánky s tradičnými remeselnými výrobkami či iným spotrebným tovarom, jarmočným občerstvením a nebude chýbať ani pestrý kultúrny program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %