Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.05.2019 08:10

V rámci programu Interreg sa vybuduje cyklotrasa zo Slovenska na Moravu


Ilustračná snímka, zdroj: frastackenoviny.sk


Mesto Gbely získalo nenávratný finančný príspevok z programu Interreg V-A SK-CZ. Financie použije na vybudovanie cyklotrasy z Gbiel do moravskej obce Tvrdonice, ktorá bude mať celkovú dĺžku takmer 4,7 kilometra.


Cieľom projektu Spoznávajme aktívne a spoločne prihraničné regióny je zvýšenie atraktivity kultúrneho a prírodného dedičstva a z toho vyplývajúce zvýšenie potenciálu cestovného ruchu cezhraničného regiónu.       

"V súčasnosti neexistuje medzi obcami cesta, ktorá by spĺňala parametre cyklotrasy. Predmetom projektu je rekonštrukcia jestvujúcej cesty na cyklistickú trasu v dĺžke 4,454 kilometra na slovenskej a 0,22 kilometra na českej strane hranice spájajúcej partnerské obce na oboch stranách hranice," informuje o tom dôvodová správa projektu.       

Ako ďalej uvádza, okrem cyklistickej trasy sa v rámci projektu počíta aj s rekonštrukciou pamiatok, ide o Prícestný kríž, Pamätník oslobodenia a Žulový kríž, ktoré sa nachádzajú popri pripravovanej cyklotrase.       

Celkové oprávnené výdavky na projekt sú vo výške 570 182,64 eura, z ktorých v rámci nenávratných finančných prostriedkov získa mesto Gbely z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a zo štátneho rozpočtu SR 533 242,74 eura. Mesto Gbely zabezpečí finančné prostriedky v celkovej výške 32 724,53 eura. Začiatok realizácie projektu bol stanovený na máj a samotná výstavba a rekonštrukcia cyklotrasy sa má uskutočniť v mesiacoch september a október.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2017
Banská Bystrica opäť úspešná v získavaní eurofondov
Na vybudovanie jednej zo šiestich plánovaných cyklotrás získalo mesto nenávratný finančný príspevok (NFP) z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) vo výške 857 870 eur. Päť-percentná finančná spoluúčasť samosprávy predstavuje sumu 45 151 eur.
viac
13.11.2018
Vo Fiľakove by mohol pribudnúť nový cyklochodník
Samospráva Fiľakova chce vystavať nový cyklochodník. Ten by mal spojiť železničnú stanicu s priemyselnou zónou. Na tento účel mesto žiada z akčného plánu regionálny príspevok vo výške 175-tisíc eur.
viac
20.01.2019
Senica dobuduje cyklotrasy v meste za takmer 1,5 milióna eur
Mesto Senica plánuje v tomto roku v rámci generelu dopravy vybudovať cyklotrasy, ktoré súvisle prepoja železničnú stanicu s Kunovskou priehradou. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
12.07.2019
Mesto získalo NFP na cyklotrasy vo výške takmer 500-tis. eur
Mesto Holíč uzavrelo zmluvu s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, podľa ktorej získa zo zdrojov Európskej únie a zo štátneho rozpočtu 494 931 eur na budovanie cyklotrás. Financie mesto získalo v rámci programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %