Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.05.2021 12:30

Bufet na Partizánskej lúke zrekonštruujú, mesto tu zvažuje aj klzisko


Bufet na Partizánskej lúke.


Bufet pri amfiteátri na Partizánskej lúke v Bratislave čaká rekonštrukcia. Mestské lesy v Bratislave už vyhlásili súťaž na stavebné práce, ktoré zahŕňajú rekonštrukciu budovy, úpravu spevnených plôch v okolí i vegetačné úpravy za odhadovaných 216 393 eur bez DPH.


Hlavné mesto spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB) pred pár týždňami predstavilo program obnovy verejných priestorov Bratislavy s názvom Živé miesta. Jeden z projektov sa týka aj bufetu na Partizánskej lúke, ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie prírodné areály v hlavnom meste.

„Obnova bufetu, ktorý je súčasťou samotného amfiteátra, pomôže lepšej prevádzke a nový altán kruhového tvaru poskytne väčšiu ochranu proti dažďu a zároveň zvýši pôvodnú kapacitu vonkajšieho posedenia pri bufete. Konštrukcia v červenej farbe je odkazom na priľahlú dominantu – Červený most,” priblížil MIB.

Mesto tu zároveň zvažuje v zimných mesiacoch klzisko, ktoré by "zapadlo" do amfiteátra pri bufete. „Klzisko poskytne nový rozmer pre toto miesto a zároveň rozšíri ponuku miest, kam si v Bratislave počas zimy môžete zájsť zakorčuľovať,” spresnil inštitút.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.08.2016
S výstavbou nového bazéna v areáli Ekoiuventy by sa malo začať v októbri
Rekonštrukcia budovy, obnova amfiteátra, skleníkov či vybudovanie nového bazéna. Také sú plány ministerstva školstva pri obnove areálu Ekoiuventy na Búdkovej ulici v Bratislave.
viac
23.07.2020
Na Peknej ceste mesto upraví budovu pôvodnej horárne
Hlavné mesto a Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) pripravujú obnovu pôvodnej horárne v areáli bývalých muničných skladov na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch.
viac
26.05.2021
Bratislava vyhlásila súťaž na rekonštrukciu Jurigovho námestia
Hlavné mesto Bratislava v spolupráci s Metropolitným inštitútom Bratislavy a mestskou časťou Karlova Ves vyhlásil architektonicko-krajinársku súťaž na rekonštrukciu verejných priestranstiev na Jurigovom námestí.
viac
09.10.2021
Na Partizánskej lúke chystajú klzisko, obnovia aj bufet
Pri amfiteátri na Partizánskej lúke v bratislavskom lesoparku plánujú vybudovať klzisko. Mestské lesy v Bratislave vyhlásili v uplynulých týždňoch výzvu na predkladanie ponúk na dodanie a uvedenie do prevádzky klziska zo syntetického ľadu za predpokladaných 185.500 eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %