Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.08.2019 02:15

Do stredných škôl trnavská župa v tomto roku investuje 4,7 mil. eur


Ilustrační snímka (ttsk)


Trnavská župa vyčlenila v roku 2019 na modernizáciu a rekonštrukciu budov stredných škôl 4,7 mil. €. Finančné prostriedky smerujú na rekonštrukcie internátov, telocviční, modernizácie učební, opravy fasád, kotolní, sociálnych zariadení a pod.


Keďže sme si určili vzdelávanie ako našu prioritu, využívame letné mesiace na to, aby sme zlepšili podmienky na župných stredných školách. Na rok 2019 sme preto z rozpočtu župy vyčlenili najväčší balík financií práve na rekonštrukcie a modernizácie školských budov. Celkovo preinvestujeme vyše 4,7 mil. povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

V roku 2019 trnavská župa realizuje celkovo až 41 modernizačných a rekonštrukčných projektov na župných školách po celom kraji. TTSK napríklad zrekonštruuje školský internát na Strednej zdravotníckej škole v Trnave, vybuduje výťah pre zdravotne postihnutých žiakov na gymnáziu v Dunajskej Strede a bezbariérový vstup v Senici, SPŠ elektrotechnická v Piešťanoch bude mať novú strechu za 600tis., SOŠ rozvoja vidieka v Dunajskej Strede dostane novú kotolňu za 474 tis., nové okná bude mať Obchodná akadémia v Hlohovci, SOŠ Rakovice. Župa tiež rekonštruuje kuchyne na Strednej zdravotníckej škole v Skalici v čiastke 218 000 € vrátane gastrotechnológie a rekonštruuje fasády budov, či zmodernizuje školské športoviská a kuchyne.

 

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2019
Trnavská župa vypracuje nízkouhlíkovú stratégiu
Trnavská župa získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie na vypracovanie a implementáciu nízkouhlíkovej stratégie. Realizáciou projektu TTSK získa ucelený strategický dokument, ktorý definuje aktivity TTSK zamerané na znižovanie emisií CO2 do roku 2030.
viac
05.10.2019
Trnavská župa bude spolupracovať s vysokými školami
Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič podpísal memorandum o spolupráci s 2 univerzitami a 1 fakultou, ktoré pôsobia v trnavskej župe – Trnavskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechnologickou fakultou Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave.
viac
05.12.2019
730 dní trnavskej župy
Za prvé dva roky sa trnavskej župe podarilo znížiť zadĺženie kraja o 9%, opraviť viac ako 40 km ciest, spustiť radikálnu obmenu zastaranej techniky na údržbu ciest, rozlietať Letisko Piešťany či prijať účinné opatrenia v oblasti sociálnych služieb, kultúry či školstva.
viac
27.06.2020
Rodiny s deťmi budú môcť cestovať autobusom za 1 euro
Trnavská župa pripravila pre dospelých s deťmi tzv. rodinný cestovný lístok. V prímestskej autobusovej doprave budú môcť cestovať za symbolické 1 euro. Je to ďalší z krokov, ktorým župa podporuje cestovný ruch a propaguje strávenie tohtoročného leta na svojom území.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %