Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.01.2021 04:40

Komárno pripravuje cyklotrasy, zapojí sa i do systému zdieľaných bicyklov


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Komárno v priebehu minulého roka investovalo do viacerých projektov zameraných na rozvoj cyklistickej infraštruktúry. Zameralo sa na budovanie stojísk na bicykle a do prípravy projektov na nové cyklotrasy.


Ako informovala radnica, v priebehu roka 2020 sa podarilo z dotácie 90 000 eur vybudovať 90 parkovísk pre 300 bicyklov. „Koncom roka boli dokončené dve uzamykateľné stojiská bicyklov pred železničnou stanicou a termálnym kúpaliskom,” pripomenul magistrát.

Na mestskom úrade boli okrem toho vypracované aj projektové dokumentácie dvoch cyklotrás, na výstavbu ktorých chce mesto získať dotácie. „Začiatkom tohto roka bude vybudovaný regionálny systém zdieľaných bicyklov, ktorý bude mať v Komárne dve stanice,” informovala radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2020
Bratislava bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 431,9 milióna eur
Magistrát ním chce zabezpečiť realizáciu ambicióznych cieľov v oblasti rozvoja mesta aj napriek zložitej makroekonomickej situácii spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. Vo štvrtok (17. 12.) návrh rozpočtu schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
31.12.2020
Mesto hodnotí tento rok z pohľadu investícií ako úspešný
Mesto Lipany hodnotí tento rok napriek okolnostiam v súvislosti s koronakrízou ako úspešný. Ako uviedol jeho primátor Vladimír Jánošík, očakával väčšie výpadky v podielových daniach, ktoré sa podľa jeho slov našťastie nenaplnili.
viac
19.01.2021
Mesto Medzilaborce predstavilo projekt novej stanice
Jedným z investičných zámerov mesta Medzilaborce na rok 2021 je výstavba vlakovej a autobusovej stanice. Má nahradiť vlani zbúranú takzvanú malú železničnú stanicu.
viac
11.03.2021
Arriva spúšťa od začiatku apríla systém zdieľaných bicyklov v Nitre
Spoločnosť Arriva spúšťa od 1. apríla plne funkčný systém zdieľaných bicyklov v meste Nitra. K doterajším siedmim pevným stanovištiam pribudne ďalších päť virtuálnych stanovíšť, pre užívateľov bude k dispozícii nová modernejšia aplikácia s názvom nextbike.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %