Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.06.2022 03:20

Kraj podporil projekty v regiónoch v celkovej sume 3,85 milióna eur


Sídlo PSK.


Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) rozdelili v rámci Výzvy pre región počas pondelkového (13. 6.) rokovania sumu 3,85 milióna eur. Financie budú využité na projekty v štyroch programoch. Poslanci tiež schválili viaceré podklady, ktoré sa týkajú spomenutej výzvy.


"Prvým a zásadným z nich je zmena všeobecne záväzného nariadenia o poskytovaní dotácií v PSK, na základe ktorej došlo k navýšeniu celkovej sumy, ktorá bola k dispozícii v rámci Výzvy pre región o 150 000 eur, z 3,7 milióna na 3,85 milióna eur. Taktiež bolo umožnené poslancom, aby v prípade, ak disponujú sumou, ktorú nemôžu prideliť na projekty v rámci svojho okresu, aby ju mohli prideliť v rámci ďalšieho okresu," uviedol vedúci odboru projektového riadenia Úradu PSK Ján Kocák. Dôvodom navýšenia sumy bol zvyšujúci sa dopyt po pridelení samotných dotácií. "Pribudlo viac ako 50 žiadateľov a samotná žiadaná suma sa oproti minulému roku zvýšila takisto o viac ako 2 000 000 eur," vysvetlil.

V rámci Výzvy pre región na rok 2022 bolo doručených 201 žiadostí o poskytnutie dotácie. Z toho bolo podporených 95 žiadateľov v rámci štyroch programov. Týkajú sa podpory cyklodopravy, infraštruktúry cestovného ruchu a pútnického turizmu, ďalej obnovy kultúrnych pamiatok UNESCO a národných kultúrnych pamiatok a podpory výstavby a rekonštrukcie športovísk v PSK. Posledný program je venovaný podpore zvýšenia kvality v sociálnych službách a paliatívnej zdravotnej starostlivosti.

"Tak, ako každý rok, aj tento rok sa najviac žiadateľov zaujímalo o podporu výstavby a rekonštrukcie športovísk v PSK, kde bolo podporených 53 žiadateľov v celkovej výške takmer 2,2 milióna eur," priblížil Kocák.

Ako doplnil, najmenej, šesť žiadateľov v celkovej výške dotácie 206 000 eur bolo podporených v rámci podpory zvýšenia kvality v sociálnych službách a paliatívnej zdravotnej starostlivosti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2020
Výzva na podporu komplexného prístupu v MRK v PSK
Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán pre časť OPĽZ vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok zameranú na podporu komplexného prístupu v šiestich obciach s marginalizovanými rómskymi komunitami v Prešovskom kraji.
viac
02.11.2020
Kultúrno-kreatívne centrá dostávajú zelenú
Ministerka kultúry SR Natália Milanová podpísala prvé rozhodnutia o schválení projektov na budovanie kreatívnych centier. Na prvé štyri projekty predložené v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) sa rozdelí nenávratný finančný príspevok 43,5 milióna eur.
viac
22.06.2021
PSK podporil projekty v regiónoch v celkovej sume 2,4 milióna eur
Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom pondelkovom rokovaní schválili v rámci Výzvy pre región sumu 2,4 milióna eur. Dotácie rozdelili na zámery v štyroch programoch.
viac
23.05.2022
Samosprávy či školy môžu získať na projekty spolupráce s Maďarskom do 50 000 eur
Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie môžu žiadať o finančný príspevok z Fondu malých projektov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko. Jeden projekt má šancu získať od 20 000 do 50 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %