Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.02.2018 09:47

Mesto vyhlásilo detskú výtvarnú súťaž, chce ňou budovať vzťah k regiónu


www.levice.sk


Levická radnica vyhlásila prvý ročník detskej výtvarnej súťaže s názvom Keď prídeš k nám. Jej cieľom je zamerať pozornosť detí na Levice a vybrať tie najzaujímavejšie miesta, s ktorými by rady oboznámili návštevníkov mesta prostredníctvom svojej výtvarnej práce.


"Chceme dať možnosť deťom vyjadriť svoj vzťah k mestu a postupne formovať regionálne cítenie," informovali organizátori.       

Deti musia svoje práce odovzdať do 30. apríla. Môžu v nich zobraziť ľubovoľný objekt či udalosť v Leviciach. Zúčastniť sa môžu žiaci základných škôl, Základnej umeleckej školy a Spojenej školy internátnej od šesť do 15 rokov. "Vítané sú rôzne výtvarné techniky ako kresba, maľba, perokresba, akvarel, kombinované techniky, grafika-linoryt či suchá ihla," pripomenuli organizátori.       

Súťažné práce vyhodnotí odborná porota zložená z pedagógov stredných umeleckých škôl, základnej umeleckej školy a výtvarných umelcov. Víťazné práce budú následne vystavené v priestoroch mestského úradu, niektoré z nich sa dostanú aj na detskú maľovanú cyklomapu levického regiónu.      

Propozívie súťaže „Keď  prídeš k nám ...“ nájdete na https://www.levice.sk/

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.03.2017
„Moja dedina, ako ju vidím ja...“ 2017
Spolok pre obnovu dediny vyhlasuje výtvarnú súťaž pre deti, ktoré žijú v krásnych dedinkách na Slovensku s ústrednou témou: „Moja dedina, ako ju vidím ja...“ 2017.
viac
07.02.2020
Hľadá sa podoba maskota EYOF 2021
Mesto pod Urpínom je spájané s povesťami o permoníkoch, preto bude banský škriatok aj maskotom EYOF. O jeho podobe rozhodnú deti a mladí ľudia vo výtvarnej súťaži organizačného výboru EYOF 2021 Banská Bystrica a Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).
viac
19.02.2020
Mesto pripravilo zmeny, ktoré zoptimalizujú zber komunálneho odpadu
Mesto Levice pripravilo zmeny v oblasti zberu objemného a zeleného odpadu. Cieľom zmien je optimalizácia zberu komunálneho odpadu z územia mesta.
viac
25.08.2022
S Európskym týždňom mobility 2022 prichádza aj výtvarná súťaž pre deti
V rámci Európskeho týždňa mobility pripravuje DPMP a.s. pre verejnosť viaceré zaujímavé aktivity, ktoré sa uskutočnia v septembri počas trvania kampane.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %