Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.01.2022 08:40

Myjava má k dispozícii 81 nájomných bytov, plánuje ďalšie


Mestský úrad v Myjave.


Mesto Myjava má v súčasnosti k dispozícii 81 nájomných bytov. Všetky sa nachádzajú na sídlisku Kamenné a sú situované v troch bytových domoch. Uviedol to hovorca mesta Marek Hrin.


Byty sú aktuálne plne vyťažené. "Je o ne záujem a aktuálne evidujeme 34 žiadateľov o mestský nájomný byt. Mesto v súčasnosti ďalšie bytovky s nájomnými bytmi nestavia, ale výstavba sa už dlhší čas plánuje a bola aj prerokovávaná mestským zastupiteľstvom," uviedol Hrin.

Mesto plánuje výstavbu komplexu štyroch bytových domov na sídlisku Vŕšok. "Predpoklad je taký, že tieto bytovky by mali byť dokončené do 31. decembra 2024. Výstavba, ak sa všetko podarí dotiahnuť do konca, bude realizovaná na náklady vlastníka pozemku, spoločnosti All Inclusive Myjava. Následne by sa zrealizoval odkup týchto bytových domov mestom do svojho výlučného vlastníctva. Celkovo sa má v nových bytovkách nachádzať 102 bytových jednotiek," informoval hovorca.

Ako doplnil, mesto sleduje situáciu v oblasti avizovanej podpory stavania nájomných bytov zo strany štátu. "Samospráva túto situáciu stále sleduje. Rovnako tak podmienky a možné formy podpory výstavby nájomných bytov. No hovoriť o nejakom výraznejšom zlepšení sa asi nedá," doplnil Hrin.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2016
V Považskej Bystrici pribudne 86 nájomných bytov vyššej a strednej kategórie
V Považskej Bystrici sa po niekoľkoročnej stagnácii opäť rozbieha výstavba nájomných bytov. Po bytovom dome na sídlisku SNP pri športovej hale začali s výstavbou bytových domov ďalšie dve súkromné spoločnosti.
viac
02.05.2018
V Myjave postavia nové byty z chátrajúceho hotela
V meste Myjava má v roku 2019 vyrásť 39 bytových jednotiek. Stavať ich bude súkromník a po dokončení má bytový dom odkúpiť mesto, ktoré v ňom bude prenajímať byty. TASR informoval hovorca mesta Marek Hrin.
viac
22.02.2022
Nové mestské nájomné byty na Sídlisku III už čoskoro privítajú prvých obyvateľov
Mesto Prešov odkúpilo 36 novopostavených bytov na Bajkalskej ulici, ktoré budú slúžiť ako mestské nájomné byty. Prví záujemcovia, ktorí budú spĺňať podmienky zadefinované vo všeobecne záväznom nariadení mesta, by sa do nich mohli nasťahovať už koncom jari.
viac
27.05.2022
Medzinárodný folklórny festival predstavil program
Po dvoch rokoch sa Medzinárodný folklórny festival MYJAVA uskutoční bez obmedzení v termíne 15. až 19. júna. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %