Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.07.2016 06:58

Nesrovnal: Mesto venuje Milión pre Bratislavu


Snímka zdroj: (mmb).


Bratislave sa podarilo v tomto roku uzavrieť veľké projekty. Keďže hlavné mesto dobre hospodárilo, z ušetrených peňazí sa rozhodlo rozbehnúť projekt „Milión pre Bratislavu“. Peniaze sú určené pre rozvojové projekty mesta, ktoré zlepšia život Bratislavčanom.


Bratislava tento rok ukončila viaceré strategické projekty: dokončenie Starého mosta, sprevádzkovanie električky do Petržalky, obnova Dunajskej promenády, oprava 35 km ciest či revitalizácia zelene a verejných priestranstiev. Primátor Ivo Nesrovnal si uvedomuje, že mesto na svoj rozvoj potrebuje aj malé projekty, ktoré zlepšia život obyvateľom hlavného mesta.

Ako informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal: „Po úspešných veľkých projektoch prichádzajú konečne na rad menšie projekty. Myslím si, že Bratislavčania si ich po rokoch plátania problémov naozaj zaslúžia.“

Projekt „Milión pre Bratislavu“ obsahuje tematické projekty v hodnote jedného milióna eur. Hlavné mesto ich bude realizovať v mestských častiach a sú určené Bratislavčanom. Financovať ich bude z mestského rozpočtu.

„Napriek tomu, že Bratislava je dlhodobo finančne podvyživená, dobrým hospodárením sa nám podarilo ušetriť v rozpočte peniaze, ktoré chceme venovať Bratislavčanom. Projekty sme vyberali v rámci pracovnej skupiny odborníkov z magistrátu tak, aby sme pokryli skoro každú oblasť života a smerovali do všetkých mestských častí“, uviedol Nesrovnal.

Milión pre Bratislavu:

- obnova zábradlí v meste v celkovej dĺžke 22 km, ktoré sa budú natierať v jednotnom dizajne a kde to bude potrebné (napr. na Bajkalskej), aj opravovať

- letné stáže na vybraných oddeleniach magistrátu

- vytvorenie nových oddychových miest v Lesoparku, ktorý patrí medzi obľúbené miesta Bratislavčanov pre oddych a relax (budú sa rekonštruovať altánky, postaví sa nová vyhliadková veža a v pláne je aj „domček na strome“, kde sa bude dať ubytovať a prespať)

- investície do športu pre mestské školy, konkrétne do infraštruktúry základných umeleckých škôl a centier voľného času (vybudovanie športovísk a ihrísk prístupných aj verejnosti v mimoškolskom čase, revitalizujeme napr. areál ZUŠ na Daliborovom nám. v Petržalke)

- nový mobiliár pre letné kúpaliská Tehelné pole, Lamač, Delfín, Krasňany (od lavičiek, ležadiel, smetných košov až po posilňovacie zariadenia a preliezačky)

- modernizácia dopravného informačného systému na hlavných bratislavských ťahoch v zmysle doplnenia informačných tabúľ na križovatkách o stave plynulosti cestnej premávky na frekventovaných cestných úsekoch

- vybudovanie nových moderných detských ihrísk s fitnes prvkami v parkoch a na verejných priestranstvách v rôznych mestských častiach

- deväť osviežujúcich fontán s efektom tzv. vodnej hmly

„Milión pre Bratislavu“ je pilotným projektom, ktorý rozbieha primátor hlavného mesta, aby sa Bratislava rozvíjala a stala sa moderným mestom, v ktorom sa dobre žije. Aj ďalšie ušetrené peniaze chce investovať do rozvoja Bratislavy – do projektov, ktoré zlepšia život jej obyvateľom.

 

Autor: (mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2016
Nitra môže získať z fondov Európskej únie desiatky miliónov eur
Mesto Nitra má šancu získať do roku 2020 desiatky miliónov eur z fondov Európskej únie. Radnica už začala s prípravou projektov, na ktoré môže v rámci súčasného programového obdobia získať z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) sumu 50 miliónov eur.
viac
10.02.2017
Petržalka podporí zaujímavé projekty
Po zmene pravidiel poskytovania účelových dotácií pre neziskové organizácie, rôzne spolky a združenia či právnické osoby vykonávajúce verejno-prospešnú činnosť si o dotáciu požiadalo 95 uchádzačov.
viac
14.07.2017
Burza nápadov k občianskemu rozpočtu 2018
Hlavné mesto SR Bratislava aj v roku 2018 vyčlení časť mestského rozpočtu na účely občianskeho rozpočtu.
viac
30.06.2022
Zoo hľadá peniaze na projekty, pomôcť môže aj verejnosť
ZOO Bratislava potrebuje pomoc s financovaním projektov. Začala preto spoluprácu s občianskym združením Priatelia ZOO, vďaka ktorej sa bude môcť na projektoch formou kampaní zúčastňovať aj verejnosť. Informovala o tom Alexandra Ritterová z bratislavskej zoo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %