Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.04.2018 12:42

Nový grantový program podporí verejnoprospešné aktivity pre deti a mladých ľudí


Nadácia SPP


Pomôcť motivovať deti a mladých ľudí vo veku šesť až 19 rokov k aktívnemu postoju k prostrediu, v ktorom žijú, k rozvíjaniu sociálnych a pohybových zručností a k podpore ich vzájomných vzťahov je cieľom nového grantového programu SPPravmeTo, ktorý vo štvrtok spustili SPP a Nadácia SPP.


TASR o tom informoval správca nadácie Ondrej Šebesta.  "Keďže nadácia si pripomína 15 rokov svojej činnosti, rozhodli sme sa pri tejto príležitosti podporiť zaujímavé verejnoprospešné aktivity pre deti a mladých ľudí na Slovensku v novom grantovom programe," uviedol Šebesta.       

Projekty zamerané na skvalitnenie využívania času detí a mladých ľudí môžu podľa neho predkladať len nepodnikateľské právnické osoby, ako napríklad mimovládne organizácie, občianske združenia, školy, kluby, kultúrne inštitúcie, športové zariadenia či obce a mestá.      

Každý môže prihlásiť maximálne jeden projekt vyplnením elektronického formulára so splnenými špecifickými podmienkami programu, ktoré sú spolu s ďalšími informáciami na webovej stránke nadácie. Jeden projekt môže byť podporený sumou vo výške od 800 do 1500 eur, pričom celkovo sa medzi projekty rozdelí suma 40 000 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.04.2019
Slovensko bude bohatšie o 23 nových zelených oáz
Vysádzanie nových stromov a zelene na rôznych miestach Slovenska podporila nadácia Ekopolis tento rok grantom vo výške 60 000 eur. Rozdelia si ho aktívni ľudia z 23 lokálnych komunít, ktorí do 13. ročníka grantového programu Zelené oázy poslali najlepšie nápady na zazelenanie miest, kde žijú.
viac
26.09.2019
Aktívne komunity môžu požiadať o podporu z balíka 120-tisíc eur
Otvára sa piaty ročník obľúbeného grantového programu Nadácie VÚB, ktorý poslal doteraz na riešenia pre lepší život v komunitách Slovenska už viac ako 430-tisíc eur.
viac
28.05.2021
Vzniká pilotný ročník grantového programu Naša inkluzívna škola
Na Slovensku vzniká nový pilotný ročník grantového programu Naša inkluzívna škola. Jeho cieľom je podpora inluzívneho vzdelávania a transformácia základných škôl na komplexné inkluzívne školy.
viac
23.04.2022
Grantový program Opora prijíma žiadosti do 2. mája 2022  
Nadácia SPP vyhlásila grantový program Opora. Podporuje projekty, ktoré vychádzajú z aktuálnych potrieb ľudí, ktorí sú znevýhodnení, podporujú ich spoluúčasť na zmenách, ktoré majú smerovať k zvýšeniu kvality ich života a k aktivizácii ich potenciálu. 
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %