Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.12.2021 03:20

Obec Holčíkovce získala dotáciu na opravu ciest, obnovia ich po 40 rokoch


Ilustračná snímka: (tasr).


Chatári a návštevníci v rekreačných oblastiach Domaša Eva a Poľany sa po rokoch dočkajú nových ciest.


Obec Holčíkovce v okrese Vranov nad Topľou, v ktorej katastri sa strediská nachádzajú, získala na rekonštrukciu komunikácií a výstavbu parkovacích miest od Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR dotáciu vo výške približne štvrť milióna eur.

"Sme milo prekvapení, že sa nám podarilo získať finančné prostriedky vo výške zhruba 250.000 eur, aj keď predpokladané výdavky sú vyššie," uviedol starosta Michal Flešár s tým, že dofinancovanie z obecného rozpočtu bude predstavovať viac ako päť percent z dotácie.

Cestné komunikácie postavené v 70. a 80. rokoch sú v súčasnosti podľa jeho slov aj napriek niekoľkým opravám miestami v havarijnom stave. Úseky, ktoré treba opraviť, by si vyžiadali náklady vo výške 0,5 milióna eur, preto dotácia, ktorú obec získala od MIRRI, poslúži na rekonštrukciu najkritickejších z nich. V stredisku Eva je to cesta smerom na Zátoku, na Poľanách k autokempingu, podľa projektu ide spolu o 2779 metrov nového asfaltu. V miestach, kde to šírka vozovky dovolí, by tiež malo vzniknúť približne 100 pozdĺžnych parkovacích miest.

V prípade, že sa obci podarí zrealizovať verejné obstarávanie na zhotoviteľa do dvoch-troch mesiacov, cesty by chcela zrekonštruovať do budúcoročnej letnej sezóny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Radnica začala s rekonštrukciou ciest a chodníkov
Liptovskomikulášska mestská samospráva sa s príchodom jarného počasia púšťa do rekonštrukcie ciest a chodníkov. Nový asfalt dostanú tisícky metrov komunikácií v centre mesta aj v mestských častiach.
viac
31.07.2020
Žiadosti o dotácie na obnovu vojnových hrobov vstupujú do hodnotiacej fázy
Úrad vlády SR informuje o pokračovaní Vyzvania predsedu vlády SR na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na obnovu vojnových hrobov na rok 2020.
viac
23.04.2021
Príležitosťou pre Slovensko je zelená ekonomika
Podľa rezortu informatizácie, regionálneho rozvoja inovácií má Slovensko obrovský potenciál naplno rozbehnúť zelenú ekonomiku, ktorá ľuďom zabezpečí prosperitu a zdravé prostredie na život.
viac
09.08.2021
Environmentálnym záťažiam v regiónoch pomôžu nové eurofondy
Na environmentálne záťaže pôjde z nových eurofondov 294 miliónov eur. S predstaviteľmi samospráv v okresoch Michalovce, Humenné a Vranov nad Topľou o tom hovorila vicepremiérka. Ako pri riešení týchto problémov môžu pomôcť eurofondy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %