Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.04.2016 12:34

Pripravované občianske združenie pre zpozárov a matrikárov Slovenska


Logo vznikajúceho združenia


Snahou združenia bude podporovať tvorivosť zpozárov (prípadne matrikárov) a adekvátne ich odmeňovať za to, že svoje myšlienky sprístupnia tým, ktorí sa nechajú radi inšpirovať.


Občianske združenie EMÓCIA vznikne v roku 2016 za účelom distribúcie Bulletinov (3x ročne), v ktorých sa bude zverejňovať poézia, próza, príhovory a scenáre na:

-  občianske obrady,

- rodinné slávnosti,

-  spoločenské slávnosti,

- spomienkové slávnosti,

- slávnosti samospráv,

- a iné netradičné obrady

Združenie bude prednostne spolupracovať s autorkou Silviou Hlôškovou, ktorá už vo svojej minulosti vydala zborníky Kolobeh a Kolobeh 2 prostredníctvom Ústrednej rady Združenia ZPOZ Človek-človeku v SR a PDF Zborník Originálne príhovory. Za uplynulé roky sa jej zbierka príhovorov, poézie a prózy rozrástla a rada by sa s ňou podelila s mestami a obcami, ktoré nie sú členmi Z ZPOZ Človek-človeku v SR, ale aj s tými, ktoré sú stále jeho členmi, no majú záujem o jej ďalšiu aktuálnu tvorbu. 

Do tejto publikácie prispela tromi príhovormi – príhovor na Deň matiek, príhovor na darcov krvi a príhovor na prijatie maturantov, aby ste mali predstavu, z akého materiálu budú pozostávať vydávané Bulletiny OZ Emócia. Ostatné ukážky jej tvorby nájdete na www.originalneprihovory.sk po rozkliknutí jednotlivých častí zborníka 1. edície Originálnych príhovorov.

Našou snahou bude tiež podporovať tvorivosť zpozárov (prípadne matrikárov) a adekvátne ich odmeňovať za to, že svoje myšlienky sprístupnia tým, ktorí sa nechajú radi inšpirovať. Vydané Bulletiny budú teda obohacované aj príspevkami iných autorov príhovorov, poézie a scenárov na občianske obrady a slávnosti a to za finančnú odmenu, ktorá im bude vyplatená z členských príspevkov.

Združenie bude fungovať on-line formou, čiže náklady na distribúciu PDF Bulletinov budú minimálne, tým pádom dostupné za symbolické ročné členské, zohľadňujúce počet obyvateľov:

Mestá a obce do 3 000 obyvateľov - 25 €

Mestá a obce od 3 000 do 20 000 obyvateľov - 45 €

Mestá a obce od 20 000 obyvateľov - 60 €

Na vzniknutej webovej stránke OZ Emócia bude pre členov vytvorené diskusné fórum slúžiace na vzájomnú výmenu skúseností z praxe. (Budete potrebovať v niečom poradiť, niečo vám bude nejasné, ocitnete sa pre vás v novej, nepoznanej situácii, keď vám príde vhod zistiť, ako si s tým poradili v inom meste, alebo obci? Napíšete svoju otázku a ostatní členovia OZ Emócia dostanú priestor poradiť vám).

OZ Emócia vznikne, ak záujem prejaví viac ako 200 miest/obcí Slovenska,

prostredníctvom prihlášky: www.originalneprihovory.sk v sekcii OZ Emócia - členstvo

V prípade, že počet nahlásených členov bude nižší ako 200 (miest/obcí), nebude postačujúca rentabilita na jeho prevádzkovanie (administratívne, ekonomické a redakčné činnosti). V prípade záujmu o členstvo (čím podporíte aj jeho vznik), vyplňte prihlášku a odošlite najneskôr do konca apríla 2016.

Prihláška: www.originalneprihovory.sk v sekcii OZ Emócia-členstvo

Viac informácií na:  Marketing, ozemocia@gmail.com, 0915 536 636

Autor: (emocia)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2018
Pri príležitosti 65. výročia udelili ocenenie Zlaté srdce
Cenu Zlaté srdce si prevzali deviati jednotlivci a jeden kolektív. Najvyššie ocenenie Združenia zborov pre občianske záležitosti (ZPOZ) Človek - človeku v SR udelili počas štvrtkového (18. 10.) celoslovenského seminára s názvom Vďaka vám, spozáci.
viac
05.02.2020
Nadšenci z OZ Gotická cesta chcú dostať Gemer do povedomia ľudí
Dostať región Gemer do povedomia širokej verejnosti a zároveň propagovať jeho krásy je hlavným cieľom skupiny siedmich nadšencov z Bratislavy, ktorí už tri roky pôsobia v občianskom združení Gotická cesta.
viac
21.12.2020
Obce tekovsko-hontianskeho regiónu založili nové združenie
Mesto Levice, obce Starý Tekov a Hronské Kľačany založili združenie obcí Tekovsko-hontiansky cykloregión.
viac
14.11.2023
NSK bude spolupracovať s občianskym združením Nie rakovine
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) uzavrel memorandum s občianskym združením Nie rakovine. Výsledkom vzájomnej spolupráce má byť podpora pri vzdelávaní verejnosti o onkologickej prevencii i rozšírenie činnosti pacientskej poradne v Nitre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %