Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
09.06.2022 10:35

Prvý cyklobus zamieri do Maďarska, cez leto bude jazdiť na dve miesta


Ilustračná snímka: (tasr).


Turistický cyklobus v Novohrade otvorí tohtoročnú sezónu špeciálnou jazdou do susedného Maďarska. Cyklistov z Lučenca odvezie v sobotu (11. 6.) do obce Verőce. Na svojej webovej stránke o tom informuje mesto Lučenec.


Cyklobus v prvej tohtoročnej jazde cyklistov odvezie do obce Verőce, odkiaľ je možné absolvovať výlet po cyklotrase až do Budapešti. Popoludní cyklobus záujemcov odvezie späť do Lučenca.

"Sezóna cyklobusu sa začína promo jazdou popri Dunaji do Budapešti a potom bude cyklobus premávať každú sobotu. Som rád, že sa cyklobus stáva pravidelnou súčasťou života turistov v našom Novohrade," uviedol zástupca primátorky mesta Pavol Baculík.

V tohtoročnej letnej sezóne bude cyklobus z Lučenca premávať na dve rôzne miesta. Každú párnu sobotu do Ábelovej a každnú nepárnu k hotelu Zerrenpach Látky. Spoločne s výletom do Maďarska je naplánovaných 13 jázd, pričom posledná sa uskutoční 3. septembra.

Kapacita cyklobusu je 45 miest s prívesom pre 28 bicyklov. Cyklobus z Lučenca organizuje samospráva v spolupráci s oblastnou organizáciou cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie a Banskobystrickým samosprávnym krajom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2019
Dobrodružné výlety po Horehroní možno absolvovať ekologickou dopravou zadarmo
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horehronie láka na dobrodružné výlety ekologickou dopravou zadarmo so sprievodcom. Podľa Petry Ridzoňovej Hlásnikovej, výkonnej riaditeľky OOCR Región Horehronie, turisti a domáci sa u nich môžu počas letných prázdnin spoľahnúť na cyklobus a tourbus.
viac
01.07.2021
Nádielka letných zážitkov v regióne Stredné Slovensko
Slnečné dni a pekné počasie lákajú každoročne do regiónu veľké množstvo návštevníkov. Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko spoločne s partermi ani tento rok nezaháľala a pre návštevníkov pripravila rôznorodé aktivity, ktoré môžu počas leta zažiť.
viac
30.07.2021
Cyklisti medzi Sencom a Čilistovom môžu využiť nový cyklobus
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj začala prevádzkovať cyklobus zo Senca cez Jelku až do Čilistova. Informovala o tom Katarína Čučková z KOCR Trnavský kraj.
viac
17.01.2022
Lučenec a Balassagyarmat by opäť mohla spájať osobná železničná doprava
Samosprávy mesta Balassagyarmat v severomaďarskej Novohradskej župe a Lučenca majú záujem na rozvoji železničnej dopravy v údolí rieky Ipeľ, a v rámci nej na obnove osobnej železničnej dopravy medzi uvedenými mestami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %