Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.10.2022 07:45

Rekonštrukcia strechy krematória bude stáť takmer 1,64 milióna eur


Rekonštrukcia krematória.


Rekonštrukcia strechy košického krematória bude stáť takmer 1,64 milióna eur s DPH. Vyplýva to zo zmluvy o dielo zverejnenej v centrálnom registri zmlúv, ktorá v utorok (4.10.) nadobudla účinnosť.


Strešná konštrukcia má byť hotová do konca tohto roka, ďalšie práce by mali byť ukončené v marci 2023.

Správa mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach uzavrela zmluvu s firmou UNIRES-BAU, s. r. o, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní spomedzi celkovo štyroch uchádzačov o zákazku. Tá zahŕňa okrem iného sanáciu, opravu a zosilnenie nosných oceľových konštrukcií strechy, výmenu elektroinštalácie vrátane úsporných svietidiel, rekonštrukciu zdravotechnických inštalácií či vzduchotechnických zariadení.

Naplánované sú aj stavebné práce na zlepšenie energetickej náročnosti budovy v rozsahu zateplenia obalového plášťa vybraných časti objektu. Vymeniť majú tiež exteriérové a interiérové obklady či zasklené steny vo veľkej a malej rozlúčkovej sále.

V prvej polovici apríla sa v exteriéri pri hlavnom vchode do krematória prepadol kus výstuže strechy. V dôsledku toho sa z nej uvoľnila sutina a časť drevenej konštrukcie. Podľa statického posudku došlo k poškodeniu časti nosnej konštrukcie zo strešných pórobetónových panelov. Samotné spopolňovanie tiel sa vykonáva tak ako doposiaľ, smútočné obrady však z krematória presunuli na verejný cintorín. Na riešenie havarijnej situácie vyčlenilo v júni mestské zastupiteľstvo z rezervného fondu sumu 1,45 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2020
Šaľa chce uzatvoriť s Duslom nájomnú zmluvu na krytú plaváreň
Mesto Šaľa chce uzatvoriť nájomnú zmluvu na nájom krytej plavárne so spoločnosťou Duslo Šaľa s cieľom rekonštrukcie a následného prevádzkovania plavárne. Zmluva by mala byť uzatvorená na desať rokov, ročné nájomné by malo predstavovať 40 000 eur bez DPH.
viac
25.05.2020
Nová strecha nad bočnou loďou gotického kostola ochráni nástenné maľby
Potrebnú ochranu historických nástenných malieb v bočnej lodi gotického kostola v Štítniku v okrese Rožňava zabezpečí nová šindľová strecha, ktorá nahradila pôvodnú schátranú krytinu.
viac
28.12.2020
Chátrajúci kaštieľ vo Vysočanoch sa dočkal obnovy
Chátrajúci kaštieľ pravdepodobne z druhej polovice 16. storočia vo Vysočanoch (okres Bánovce nad Bebravou) sa dočkal obnovy. Pamiatku sa podujal zachrániť súkromný vlastník i s pomocou Ministerstva kultúry SR.
viac
07.11.2022
Cena za rekonštrukciu Slaneckej cesty stúpla zatiaľ o 1,6 milióna eur
Náklady na rekonštrukciu a modernizáciu Slaneckej cesty stúpli oproti pôvodne vysúťaženej sume zatiaľ o necelých 1,6 milióna eur. Mesto Košice podpísalo so spoločnosťou Doprastav doposiaľ päť dodatkov, zvýšenia ceny sa týkali tri z nich. Potvrdil to magistrát mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %