Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.07.2021 08:00

Trebišov vykoná audit verejného osvetlenia, získalo na to vyše 17 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Trebišov zrealizuje energetický audit verejného osvetlenia, ktorého súčasný stav je značne nevyhovujúci a žiada si modernizáciu. Cez eurofondy na projekt získalo dotáciu 17 356 eur, spoluúčasť mesta bude približne 1000 eur.


„Cieľom projektu je zabezpečiť vypracovanie účelového energetického auditu na verejné osvetlenie v meste Trebišov odborne spôsobilou osobou s cieľom identifikácie a návrhu opatrení energetickej efektívnosti realizovateľných formou garantovanej energetickej služby,“ informovala vo štvrtok hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Finančný príspevok na projekt je v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia prostredníctvom Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry ako sprostredkovateľského orgánu Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.

Súčasné verejné osvetlenie podľa trebišovskej radnice nespĺňa alebo spĺňa len v minimálnej miere viacero základných a podstatných faktorov. Modernizácia je nutná z dôvodu úspor, bezpečnosti verejnosti, ako aj ochrany životného prostredia.

Audit realizovaný do júna 2022 má presne zanalyzovať celú sieť verejného osvetlenia, určiť nedostatky a ponúknuť riešenia na ich odstránenie. „Výsledkom bude písomná správa z energetického auditu, ktorá môže byť významným ukazovateľom v budúcom období pri snahe mesta získať dotáciu z externých zdrojov na výmenu pouličného verejného osvetlenia,“ doplnila Mištaničová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.04.2020
Zimný štadión v Trebišove dostal nové osvetlenie
Mesto Trebišov ukončilo plánovanú rekonštrukciu osvetlenia zimného štadióna, podľa radnice bola nevyhnutná z dôvodu veľkých energetických strát.
viac
12.10.2020
Trenčianska radnica získala 65.000 eur na audit verejného osvetlenia
Mesto Trenčín získalo 65 000 eur na audit verejného osvetlenia a prípravu návrhu na jeho energetické zefektívnenie. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.
viac
09.12.2020
Výzva na Rozvoj energetických služieb na regionálnej a miestnej úrovni
Výzva na predkladanie žiadostí o NFP na energetický audit a prípravu projektu garantovanej energetickej služby.
viac
02.08.2021
Hurbanovo ukončilo rekonštrukciu verejného osvetlenia
Mesto Hurbanovo ukončilo rekonštrukciu verejného osvetlenia v časti štátnej cesty 1/64. Projekt bol financovaný z prostriedkov spoločnosti Vodárne a kanalizácie mesta Hurbanovo, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %