Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
05.12.2022 07:45

V meste zrekonštruovali miestne komunikácie za 1,3 milióna eur


Ilustračná snímka: (tasr).


V Michalovciach ukončili rekonštrukciu mestských komunikácií, ktorá trvala od marca do novembra tohto roka. Projekt za viac ako 1,3 milióna eur bez DPH pozostával z 18 stavebných objektov a opravili sa cesty aj chodníky. Informovala o tom spoločnosť Eurovia SK, ktorá dielo realizovala.


Cieľom opravy bolo najmä zvýšiť bezpečnosť a komfort všetkých účastníkov cestnej premávky. Počas stavebných prác opravili 14 ciest alebo ich úsekov na uliciach Nábrežie Jozefa Miloslava Hurbana, N. V. Gogoľa, Jána Kalinčiaka, Jána Palárika, Juraja Palkoviča a J. A. Gagarina. Ďalšie práce sa realizovali na uliciach Jána Hollého, Andreja Sládkoviča, Sama Chalupku a Fraňa Kráľa. Zrekonštruovali aj ulicu Zemplínska, a to v celej dĺžke, rovnako Tichú a Vrbovskú ulicu. Súčasťou projektu bola aj oprava cesty na Kapušianskej ulici, ktorá vedie na miestny cintorín. Michalovčania budú môcť využívať aj nové chodníky na uliciach Jána Kalinčiaka, Juraja Palkoviča, Pavla Horova a Clementisa.

"V rámci stavebných prác sa celkovo odfrézovalo 27 550 štvorcových metrov (m²) asfaltového povrchu a odstránilo sa 1150 m² podkladu z kameniva, betónu a asfaltu. Asfaltový betón sa položil na plochu 27 550 m². Počas rekonštrukcie sa osadilo 1239 metrov betónového záhonového obrubníka s bočnou oporou a 4086 metrov chodníkového obrubníka," uviedla hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Prešovskí poslanci schválili 2,5 milióna eur na opravy komunikácií
V Prešove v tomto roku preinvestujú na údržbu a komplexnú rekonštrukciu miestnych komunikácií zhruba 2,5 milióna eur. Pôvodný návrh predpokladal náklady v objeme 1,8 milióna eur. Niektorí poslanci navrhli ďalšie cesty a chodníky na opravy, čím sa zvýšili pôvodne plánované náklady o 700 000 eur.
viac
05.01.2018
V Krupine chcú odovzdať obnovený Dom služieb aj mestský úrad
Prioritou vedenia mesta Krupina v tomto roku je obnova budov, miestnych komunikácii a tiež revitalizácia športovísk. K najväčším investíciám patrí rekonštrukcia Domu služieb, s ktorou sa začalo už vlani v lete.
viac
04.11.2020
Škody po povodniach v Košickom kraji prekročili dva milióny eur
Výdatné októbrové dažde a povodne spôsobili škody na viacerých cestách v majetku Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
13.01.2021
Gelnica chce v tomto roku investovať najmä do miestnych komunikácií
Mesto Gelnica bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom 6,64 milióna eur. Ako za radnicu uviedol Milo Janáč, najviac plánujú investovať do miestnych komunikácií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %