Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
17.02.2017 05:31

V. BAJAN: Som rozčarovaný zo záveru celodennej diskusie


Vladimír Bajan. Snímka zdroj: (tasr).


Stanovisko poslanca V. Bajana k včerajšiemu mestskému zastupiteľstvu.


„Som rozčarovaný zo záveru celodennej diskusie k zákazu hazardných hier na pôde mestského zastupiteľstva. Za výsledok nesie plnú zodpovednosť chaotické (zámerné?) vedenie schôdze zo strany pána primátora, ktoré spôsobilo, že poslanci nemali možnosť napriek prísľubu a celodennej diskusii hlasovať o regulácii hazardu. Veľká časť poslancov zvažovala možnosť ponechať napríklad kasína v hoteloch a práve túto výnimku chceli uplatniť. Primátor najprv prisľubil, že sa o tom na záver hlasovať bude aj bez hlasovania o pozmeňovacom návrhu kolegu Drozda. Z nepochopiteľných (?) dôvodov však svoj postoj zásadne zmenil a napriek tomu, že veľká časť diskutujúcich poslancov sa v rozprave prikláňala k regulácii, nie k úplnému zákazu, spôsobil chaos a tomuto postupu zabránil.

Je to práve primátor, kto podrazil petičiarov a kto sklamal. Postavil vec na hranu a nútil nás rozhodnúť "buď - alebo" napriek mnohým hlasom odborníkov, ľudí z praxe, poslancov i verejnosti, že to nie je čiernobiely problém. Vyzývam ho, aby nepodpísal uznesenie o neprijatí VZN o zákaze hazardu a našiel spôsob, ako vrátiť diskusiu späť na pôdu zastupiteľstva. Tentokrát ale korektne a bez manipulácie. Dokáže tak, že to so zákazom hazardu v meste a s postojom k petícii a petičiarom myslí vážne. Môže využiť najbližší mesiac na to, aby sme na najbližšom zastupiteľstve túto vec korektne uzavreli - dlžíme to podpísaným 130 tisícom obyvateľov Bratislavy.“

 

Autor: (Vladimír BAJAN, mestský poslanec, starosta MČ Petržalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2017
Zastupiteľstvo, primátor a hazard
Vyhlásenie primátora Iva Nesrovnala (zo 17. 2. 2017) k štvrtkovému hlasovaniu poslancov o hazarde.
viac
06.03.2017
Primátor predloží poslancom pôvodné VZN o zákaze hazardu
Petičný výbor zložený zo starostov mestských častí na čele s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom sa vo štvrtok (2. 3.) stretol, aby prediskutoval ďalší postup pri všeobecne záväznom nariadení o zákaze hazardu.
viac
31.03.2017
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili zákaz hazardu v Bratislave
Všeobecne záväzné nariadenie o zákaze hazardu, ktoré na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva predložil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal bolo prijaté. Z 30 prítomných poslancov hlasovalo 27 za, dvaja nehlasovali a jeden sa zdržal. Znamená to, že hazard z Bratislavy postupne zmizne.
viac
26.03.2020
Mestské zastupiteľstvo sa konalo elektronicky per rollam
Marcové mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Gelnici sa konalo per rollam, poslanci do diskusie k jednotlivým bodom prispievali a následne aj hlasovali z domu písomne, prostredníctvom hromadných mailov. Za radnicu o tom informoval Milo Janáč.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %