Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
29.10.2021 03:17

Vakcinačné centrá budú očkovať bez registrácie aj na Sviatok všetkých svätých


Snímka zdroj: procare.sk


Možnosť dať sa jednoducho a rýchlo zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 pokračuje. Aj v priebehu nasledujúceho týždňa sa možno dať zaočkovať bez registrácie. Takúto formu môžu využiť dospelí ale zaočkujú aj deti od 12 rokov.


Zoznam očkovacích centier a termínov, kde sa možno dať takto zaočkovať, je zverejnený na stránke rezortu zdravotníctva.       

ňAj v nasledujúcich dňoch sa možno dať zaočkovať jednodávkovou vakcínou Janssen. Záujemcov zaočkujú v očkovacích centrách v piatich krajoch (BA, KE, ZA, NR a TN). Vakcínu od spoločnosti PfizerBioNTech budú bez registrácie očkovať vo všetkých krajoch. V Bratislave, Michalovciach, Prešove a Humennom aj počas sviatku 1. novembra 2021. Vakcína od spoločnosti Moderna sa bude očkovať bez registrácie v šiestich krajoch. V období od 30. 10 do 5. 11. 2021 bude pokračovať aj očkovanie detí od 12 rokov. Deti zaočkujú skoro v 40 očkovacích centrách, nachádzajúcich sa vo všetkých regiónoch. V Bratislave, Humennom a Michalovciach budú očkovať aj v pondelok 1. novembra.       

Možnosť využiť očkovanie bez registrácie môžu aj ľudia s nárokom na tretiu dávku. Pokračuje aj očkovanie v ambulanciách lekárov a formou výjazdových tímov. Na očkovanie si stačí priniesť občiansky preukaz a preukaz poistenca. Kompletný zoznam miest a časov, kedy môže verejnosť využiť očkovanie bez registrácie, nájdete tu: https://www.health.gov.sk/?Ockovanie-bez-registracie       Očkovanie je najúčinnejším nástrojom proti ochoreniu Covid-19 a štát ho každému záujemcovi poskytuje bezplatne. Ministerstvo zdravotníctva vyzýva občanov, aby sa rozhodli pre očkovanie ako jediný účinný spôsob ochrany pred možnými fatálnymi následkami ochorenia COVID-19.       

TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2021
R. Rybníček: Primátori krajských miest chcú pomôcť s vakcináciou
Primátori krajských miest iniciovali stretnutie s predstaviteľmi ministerstva zdravotníctva o pomoci štátu pri zriaďovaní vakcinačných centier. Informoval o tom primátor Trenčína Richard Rybníček.
viac
19.02.2021
Starosta R. Kusý si vie predstaviť veľké vakcinačné centrum na NFŠ
Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý si vie predstaviť, že by vakcinačné centrum v rámci hlavného mesta vzniklo v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ).
viac
05.08.2021
ŽSK utlmí činnosť veľkokapacitného očkovacieho centra
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) utlmí od pondelka (9. 8.) činnosť veľkokapacitného očkovacieho centra (VKOC) na Rosinskej ceste v Žiline. Podľa hovorkyne ŽSK Lucie Lašovej bude ďalej fungovať druhé očkovacie centrum ŽSK – Epidemiologická ambulancia na Sasinkovej ulici v Žiline.
viac
29.10.2021
Príďte sa zaočkovať 30. októbra do Sásovej alebo na Fončordu
Vzhľadom na to, že epidemiologická situácia sa na Slovensku neustále zhoršuje, čo platí aj pre banskobystrický okres, mesto Banská Bystrica v spolupráci s BBSK a ZMOS zabezpečilo 2 výjazdové mobilné očkovacie jednotky, kde sa obyvatelia môžu dať zaočkovať bez potreby registrácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %